miercuri, 12 martie 2014

Vine, vine primavara!

N-am mai scris de ceva vreme in jurnal... Motive au fost mai multe. A plouat cam doua saptamani, zi de zi. Mocaneste, zilnic, fara pauze  mai mari de-o ora... Apoi elanul pe care-l luasem cu semintele mi-a fost potolit de ardei... Nu a vrut sa rasara si pace. Din 50 de pahare cu ardei, au plantute doar 12. Ce-i drept, frmusele (ca doar sunt ale mele)
O sa mai pun, probabil vineri, in paharele in care nu a iesit nimic, niste seminte. Mai incercam o data.

Cu elanul taiat, vinerea trecuta (pe 07.03.2014) am pus cam 45 de pahare cu seminte de rosii. Patita fiind cu ardeii, am pus in fiecare pahar cate doua seminte, macar sa iasa una. Si de vineri pana azi nu m-am uitat la ele. Si azi, cand m-am uitat, sa nu-mi vina a crede. Au rasarit cam toate!!!! In unele pahare sunt doua plantute, in unele doar una, dar sunt!!!! Acum nu stiu unde le voi aseza, ca toate geamurile sunt ocupate.
 


Grea meserie asta cu rasadurile... Oricum, deja imi storc creierii de unde voi lua rasaduri, pentru ca oricum, de rosii nu am pus decat unele asa, de moft... Rosii rosii nu am pus pentru ca banuiam ca nu voi avea loc de ele.
Si, euforica fiind de reusita cu rosiile, m-am dus sa inspectez si vinetele. Si acolo am avut parte de o noua surpriza, de data asta neplacuta. Trei plantute erau culcate le pamant. Parca retezate de la nivelul solului. Nu se intamplase de multa vreme, pentru ca nu erau uscate. Nu-mi explic si azi m-am tot uitat la ele sa vad daca a mai "cazut" careva... Stiu ca e o boala asta de "cad" rasadurile, sper sa nu fie la mine.
Insa una peste alta vinetele arata frumusel si curand vor cere transplantate, inca o problema majora.
 Si cred ca aici se incheie experienta mea cu rasadurile. E mult prea complicat pentru mine, recunosc sincer. Tot respectul celor care au rabdare cu ele.


2 comentarii:

  1. Eu inteleg ca speri sa nu se intample la tine, dar...
    Daca nu intentionezi sa le mai ajuti cu cate un fungicid atunci cand au nevoie, atunci trebuie sa fii pregatita de orice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi doresc foarte mult sa folosesc numai Natura la plantele mele.
    Vom vedea ce o iesi.
    Nu stiu daca am scris pe blog... Vinetele, au "cazut" atunci vreo trei, apoi inca de doua ori am mai gasit doua cazute si atat. Cred ca lipsa apei le-a provocat suferinta. De teama sa nu le ud prea mult, le udam prea putin.
    Si am cumparat si urzica si tataneasa si le-am facut ceai :)

    RăspundețiȘtergere