marți, 15 iulie 2014

Din nou...

Rocky :))
E tare greu sa-i faci o poza buna acestui catel. Cred ca fac 500 de poze cu el, in doua zile la tara, si abia pot alege cateva pentru "albumul familiei" :))
Majoritatea sunt asa:
Duminica, pe 13 iulie, a implinit 4 luni. Si, ca in fiecare sambata, cand ma duc acolo, il cantaresc: 21-22 kg. Nu sunt chiar sigura pentru ca tinandu-l in brate nu mai vad acul cantarului si trebuie sa ma aplec un pic, timp in care el ma linge, ma musca sau vrea sa sara din bratele mele... Iar mama care ma asista, mereu uita sa-si ia ochelarii :)) ...Nu mai spun ca abia il mai iau in brate sa ma urc cu el pe cantar...
De data asta mi s-a parut un pic grasut. Adica are o ceafa...sanatoasa, nu asa... Insa tot are scobitura aceea de la burta spre picioarele din spate. Abia se vede, dar se vede, ceea ce inseamna ca nu e gras :))
De mancat... deja a depasit orice limita. Efectiv mama ii baga in gura. Nu mai mananca singur din castron decat carne la gratar. Altceva trebuie sa ii dea mama. Si el mai pleaca, si mama il striga, si daca nu vine se duce mama dupa el... Fireste ca nu e bine, dar nici nu are nimeni inima sa-l lase nemancat pana ii e lui foame... Probabil ca dupa un an o sa dam militaria jos din pod cu mancatul, ca in rest e foarte intelegator. (scriam zilele trecute ca i-am facut supa de vita cu legume pasate... ei, a mancat-o Max, catelul unor vecini, pentru ca el nici n-a vrut sa guste... )
Dar el e foarte fericit :)
Si de o saptamana nu si-a mai coborat nicio ureche
Acum, de cand legumele sunt mai mari are acces si in livada (langa care e si gradina de legume) fara lesa.

Cand mai ajunge si printre straturi tata striga la el "ai grija Rocky" si atunci se duce pe poteca :). Dar doar cand ii spune tata. Daca ii spun eu se face ca nu intelege :)

Aveam o mare dilema: ii dau sau nu sa roada oase? Am citit muuult pe tema asta. Pe de o parte unii spun ca rosul oaselor ii face foarte fericiti, altii spun ca isi pot strica dintii, pot inghiti aschii de os (fireste ca numai vita, dar si pe alea le pot sparge)... Insa cum el roade bete si nu avem cum sa luam toate betele din curte,
am considerat ca sunt mult mai periculoase si mai probabile aschiile de lemn decat aschiile de os... Asa ca, de ziua lui, la patru luni, a primit primul os adevarat :). Adica o bucata de os, partea aceea spongioasa, pentru ca m-am gandit ca aia nu se poate rupe in aschii si e si mai moale, iar el a fost mai mult decat fericit
Pentru ca s-a facut baiat mare nu mai doarme in pat decat uneori ziua.

Insa cand ii vine lui pofta sa doarma in pat nu-l mai poti opri, pentru ca a invatat sa deschida usile si... nimic nu-i mai sta in cale :))

Nu stiu cum, dar catelul asta a stiut cum sa ne intre la inima tuturor. Desi toti stim ca nu ar fi normal sa faca anumite chestii (sa doarma in pat, spre exemplu) niciunul nu il cearta (chiar nici sotul meu, care a crescut la tara unde cainele era tinut in lant, nu in pat :)) )
A... si a inceput sa-si dea seama cand ne pregatim de plecare... dar asta nu o povestesc...




13 comentarii:

  1. Si cateii isi schimba dintii de lapte. De aia rod tot ce le iese in cale...

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi chiar asteptam sa-si schimbe dintii, pentru ca astia sunt mititei si ascutiti ca niste ace :))

    RăspundețiȘtergere
  3. E fenomenal cainele asta! Mie imi placea la nebunie cu cate-o ureche coborata!! Cum se uita in poza 6...n-ai ce sa-i faci, trebuie sa fii extrem de "tare"! Sa va traiasca sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi placea cu o ureche "cazuta", dar aveam o strangere de inima, pentru ca neridicarea urechilor denota lipsa de calciu, cica...
    Si da, are cateodata un mod de a se uita la noi... de suntem in stare sa-i dam tot ce vrea... Cu o asa privire se uita la mama cand ii punea crantanelele lui in castron. Si atunci mama lua crantanelele si scotea ciorbica :))
    Multumesc tare mult pentru urari.

    RăspundețiȘtergere
  5. va fi un dulau super frumos darrr...si periculos!mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa dea Dumnezeu sa se faca dulau si sa se faca si frumos. Despre periculos il vom da la dresaj la iarna, cand il vom aduce in Bucuresti. Chiar ne dorim un caine echilibrat, educat si fericit. Pana acum avem doar un caine fericit :))
      Multumesc de vizita.

      Ștergere
  6. ioiii dragul de el merge la scoala la iarna!nu cred ca-i va placea prea tareeee!iubitul de el!si la iarna va sta tot timpul la capitala?va pup mirela

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumusele animalutele tale. Athos e superb (imi plac tare mult cainii mari).
    Rocky e foarte cooperant. Sper sa-i placa la "scoala" ca altfel am incurcat-o :))
    Da, din pacate la iarna probabil ca va sta in Bucuresti. A mei nu vor sta la iarna la tara iar pe el, ne gandisem initial, ca-l vom tine la sotul meu la serviciu, unde e o curte foarte mare. Acum e imposibil sa mai gandim asa... Va sta si acasa la mama si la noi... va fi greu, dar nu putem concepe sa nu fie cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. va pup si pupici la rocky!mirela

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum de n-am vazut eu postarea asta atatea zile? A crescut mare Rocky. Si e un frumos. Greu rezisti cand se uita la tine un caine cu ochii asa de rugatori.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mirela ti-am admirat si eu animalele. Athos e chiar minunat. E labrador?

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum... Nu stiu cat e de frumos, dar mare a crescut :))
    Multumim. Noua ni se pare frumos, dar cioara... Asa ca atunci cand imi mai spune cineva ca-i frumos imi creste inima :))

    RăspundețiȘtergere
  12. da e labrador,are 10 ani,e gras si puturos,si rasfatat,dar tot il iubesc.....defapt eu iubesc tot ce se cheama animalut!!!!mirela

    RăspundețiȘtergere