luni, 1 decembrie 2014

Ca orice

... familie, si familia noastra are cateva obiceiuri catre tind sa se transforme in traditie.
Unul dintre aceste obiceiuri e sa avem curat luna in casa de 1 decembrie si sa punem beculetele la geamuri. Nu-mi mai aduc aminte cand am pus prima data becuri la geam... dar la inceput a fost la un geam, apoi la doua, acum la absolut toate geamurile avem beculete. Si e tare frumos (sau asa ni se pare noua).

Si, cam de cand avea copilul 4 ani si ne-a explicat cum ca nu-i frumos din partea noastra sa nu avem bradul facut si cand vine Mos Nicolae, ca s-ar putea supara, si ca sigur el e un pic gelos pe Mos Craciun din cauza asta, si, zic, tot la inceputul lunii decembrie facem bradul.
Nu-i prea aducem modificari de la un an la altul, poate pentru ca multe dintre podoabele din el au semnificatii speciale... Unele sunt facute de fiica mea, 
 unele sunt facute de mine si de ea,
 unele sunt de la mama, de la primii mei brazi,
 unele (doar 3 din pacate, au fost 5) sunt daruite mie de bunicul meu...
 si majoritatea sunt cumparate in primii ani de casatorie, de mine si de sotul meu, pentru copilasul nostru mic pe vremea aia (i-am facut primul brad cand avea -8 luni :)) )
Insa pentru ca tentatia e mare, in fiecare an cumparam diverse "chestii" de pus prin casa. New entry sunt

:)

Si tot ca o traditie in devenire sunt biscuitii cu ghimbir (un fel de turta dulce). Eu ador sa ii fac iar copilul si sotul adora sa-i manance. Ma apuc de pe la mijlocul lunii decembrie sa fac si pana de Craciun (cateodata si dupa) tot fac, pentru ca ocazii sunt: o vizita, secret Santa la scoala copilului, dar mai ales imi place sa daruiesc biscuitii astia prietenilor si rudelor la care in Ajun mergem cu colindatul (pentru ca si colindatul asta tinde sa devina o traditie :) )

Si, cum vine decembrie, si, cum se iveste o ocazie, eu fac biscuiti :).
Anul asta am inceput deja, pentru ca fiica mea si cativa colegi merg la niste copilasi mai putin norocosi, iar pe langa ce au pregatit ei ce ar merge foarte bine? Biscuitii






 Iar pentru ca de anul asta mai avem un mebmbru in familie, i-am facut si lui :)






Si ca tot veni vorba de el, sa va spun ca azi a vazut prima data zapada :). Tare i-a placut 




Ne-am jucat pana am scos limba de-un cot si noi si el, dar tare ne-a placut.

Acum, ca suntem pregatiti, asteptam cuminti Mosii. Pe amandoi :)



10 comentarii:

  1. Buna ziua. Tare frumos arata totul mai ales biscuitii.Luna Decembrie ne ofera ocazia sa daruim si sa sarbatorim, poate mai mult decat in alte perioade ale anului asa ca obiceiurile bune vor devenii traditii, pastrate de copii si nepoti. Sa aveti o luna plina de lumina si bucurie cu sarbatori fericite si pline de daruri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim! La fel va dorim si dumneavoastra.
    E foarte important ceea ce ai in inima, zic eu, si de aceea sarbatorile ni le facem asa, dupa sufletul nostru.
    Citeam zilele astea pe net o gluma:
    Cele patru etape ale vietii:
    1. Crezi in Mos Craciun
    2. Nu mai crezi in Mos Craciun
    3. Esti mos Craciun
    4. Arati ca Mos Craciun
    :)
    Eu nu am depasit prima etapa: cred in Mos Craciun, desi tare-mi place sa si fac pe Mos Craciun :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos! In fiecare an "te-am urmarit" cum pregatesti Sarbatorile pentru familia ta dar si pentru cei din jurul tau. Ma bucur ca rupi din timpul tau pentru a face mici bucurii celor mai putin norocosi. Ana mica are ce invata si pastra la randul ei amintiri placute. Felicitari!

    Ella

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru mine faptul ca pot bucura pe cineva inseamna foarte mult. De fapt, "spiritul Craciunului" asta cred eu ca inseamna: sa bucuri cat mai multa lume.
    Mersul la copiii aceia este initiativa catorva colegi din clasa (5 din 32!) si normal ca-i sprijin. Chiar ma bucura initiativa lor si chiar mi-as dori sa se repete "experienta" (de fapt sambata o sa fie a doua oara cand merg in vizita la ei si eu sper sa devina "traditie")

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos gestul copiilor de a-i bucura pe altii mai putin norocosi! Felicitari si din partea mea pentru educatia data fetitei dvs! Iar biscuitii sunt o adevarata arta din cate vad eu in pozele de mai sus! Mai ales cei sub forma de os cu inimioare :)

    Rocky este un exemplar foarte frumos! Va spune asta o detinatoare de ciobanesc german. :) Sa fie sanatos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos.
    M-am uitat sa vad si eu poze cu catelul dumneavoastra, dar nu m-am descurcat...
    Am inceput sa ador acesti catei... mi se par perfecti :)

    Biscuitii sunt facuti cu mare drag, pobabil ca de aceea au iesit frumosi :)
    Iar pe fiica mea incerc sa o cresc frumos... nepotrivit pentru zilele acestea... dar altfel nu stiu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi pare rau, dar nu detin un blog pentru ca nu ma pricep atat de bine la scris. Imi place sa va citesc pe toti cei care ati avut curajul sa creati un blog. Si apreciez foarte tare munca depusa, atat pentru scris cat si pentru poze. Referitor la educatia fetitei - va rog din suflet sa continuati. Si noi am fost educati altfel, parca nepotrivit pentru zilele acestea. Si cu toate acestea ne-am gasit o comunitate fizica, si chiar una virtuala in care ne regasim si ne simtit bine alaturi de oameni frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da, ne-am gasit oameni ca noi... dar cat ne doare cand vedem fel si fel de lucruri... si mai rau, cand suntem obligati sa le si traim... pentru ca asta e societatea...

    Eu sunt o fire tare imprastiata. Imi notez diverse chestii, dar uit unde, nu am timp niciodata sa pun pozele intr-o oarecare ordine (mii nici nu sunt salvate pe CD) si mi-am spus ca pe un blog o sa regasesc mai usor informatiile si pozele de care am nevoie. Asa ca mi-am facut blog. Si am ajuns sa-l consider ceva numai al meu(ca un fel de jurnal) si am mai scris si alte chestii decat despre gradina (si despre catel). Sunt oarecum retinuta la a pune poze pe net cu mine (si mai ales cu familia mea) si cam toate pozele sunt asa... sa nu se poata recunoaste :)) Insa pozele de cand am spalat catelul erau mult prea haioase sa nu le pun :)

    Asa ca, cine stie, poate pentru tinere minte... (eu caut aici si vad cate kg a avut Rocky la 3 luni, cand am pus semintele de rosii la incoltit... cum am gresit cu castravetii si cu fasolea ... )

    RăspundețiȘtergere
  9. Biscuitii arata genial. Nu pot sa cred ca si facut si pentru Rocky!!! :) Strengar rasfatat ce e el...

    RăspundețiȘtergere
  10. :))
    Si ii mai fac, pentru ca i-au placut :))

    RăspundețiȘtergere