marți, 28 aprilie 2015

Fila de jurnal 12

Cand 27.04.2015
Stare de spirit:
oarecum eliberata...in ultimele doua saptamani am avut foarte mult de munca si nu am mai putut face altceva. Acum am terminat ce ardea foarte tare, insa mai am o perioada super-plina luna asta... Desi imi place mult ce fac (in cea mai mare parte a timpului) ultima perioada m-a epuizat.
Saptamana trecuta eu nu am mers la tara si pentru ca aveam treaba acasa si pentru ca solarul nu era gata si mare lucru acolo nu as fi facut...
Vremea: se incalzeste! Adica se pare ca vine vara. In week-end am stat in tricou. Tare-mi era dor de caldura si tare ma bucur ca a venit :)
Poza saptamanii: pot sa pun doua? :)

Barza... nu prea cunosc eu multe pasari, dar din cate am vazut, parca barza mi se pare cea mai cea. Cred ca-mi place mult pentru ca e mare (m-am analizat si mi-am dat seama ca imi plac mult animalele mari :) )
Gradina de legume: Nu cred ca mi-ar ajunge 5 file de jurnal sa scriu despre ea.
Fireste ca in doua saptamani, de cand n-am mai fost eu toate au crescut si mie-mi pare ca arata minunat :)
Bobul, totusi, parca e cel mai sanatos
Salata, cea din rasad, vad ca a revenit la sentimente mai bune

iar cea din seminte se chinuie s-o ajunga

Dovleceii din rasad au boboci :)
Spanacul incepe sa semene cu cel din pozele de pe alte bloguri :)
Ridichiile, in schimb, mi-au facu o surpriza placuta. Spun sincer, eu am crezut ca ridichiile cresc in pamant, doar frunzele stau afara (de unde stiu eu asta, ca doar nu mi-a spus nimeni... din "Ridichea uriasa"...). Acum am vazut pe alte bloguri cum sunt ridichiile jumatate in pamant, jumatate afara si am fost sigura ca e un secret la mijloc si ca au fost puse asa ca sa creasca mai frumoase... M-am tot intrebat dar oare cum au putut sa faca ridichea sa creasca asa, ca doar n-au pus samanta jumatate inauntru, jumatate afara...Eram sigura ca eu am gresit si ca ridichiile mele sunt sub pamant definitiv. Ei, surpriza: si ale mele sunt tot asa :)
A... si aproape sa uit :)
E gata, in sfarsit, solarul :)

Si am plantat rosiile (28 de fire)

pentru ca multe dintre ele au deja boboci

Via si livada: nu am mai prins prunii-n floare. Erau ei infloriti, dar le crescusera si frunze si nu mai era impactul asa mare. Tare regret ca anu' asta i-am ratat... In schimb  acum mi-am umplut sufletul cu florile de mar. Doamne cat sunt de frumoase! Cat sunt de frumoase!

Via vad ca iar n-am pozat-o :) Insa ne-am linistit: nu a murit peste iarna. A inceput sa inmugureasca si ea.

Oare capsunii ii trec la vie si livada sau la gradina cu legume? :)
Ii trec aici si va spun ca au inceput sa infloreasca
Florile: incep sa se inmulteasca :) Daca as fi stat eu acolo alta era situtia, asa insa... se mai usuca una pentru ca parintii mei nu o uda ori pentru ca n-o vad, ori pentru ca o cred buruiana... mai taie tata cate una cand taie iarba... Dar per ansamblu e ok. Clematitele de anul trecut sunt frumusele si pline-pline de boboci, cele de anul acesta incearca sa se acomodeze.
Vedetele acum in curte sunt inca narcisele

dar am si cateva lalele

Am si cateva fire de nu-ma-uita (care-mi sunt teribil de dragi)




Iar clematitele (batrane, adica cele de anul trecut) promit spectacol


Ma uimesc foarte tare banuteii
care spre surprinderea mea nu-s doar doi ci mai multi si nu fac doar o floare, ci mai multe :)

Plante la ghiveci am scos afara leandrii si cactusii. Week-end-ul urmator duc acolo muscatele.
Plante aromate si medicinale a rasarit, in sfarsit, si la mine menta :)
Ma uit, in schimb, la plantutele de lavanda obtinute din seminte si nu stiu ce sa fac... In gradina clar nu le pot pune pana nu se intremeaza... E imposibil in marea aceea de buruieni... Sa le pun totusi intr-un loc, cumva ingradit, si cand se vor face plante mari sa le mult... dar cica vor avea radacini extrem de mari... Nu stiu ce sa fac...
Animalutele curtii: ne-am imbogatit cu cativa pui de carne (care mie, sincer, nu prea-mi plac... mi se par artificiali, nenaturali... nu stiu cum... Dar sunt si ei ai nostri :) )
Si Rocky, despre care, tot asa, nu cred ca mi-ar ajunge ziua sa povestesc de el :

Ma informez
nu prea am vreme, dar trebuie musai sa vad ce fac impotriva afidelor si a puricilor de sera.
Anul trecut bobul a fost asaltat de afide, iar sambata am vazut cateva furnici pe el. Daca sunt furnici sunt, sau vor fi, sigur, si afide. As vrea sa fac cumva sa plece si furnicile din gradina de legume... Deocamdata am stropit cu macerat de urzica, dar trebuie sa vad ce fac si cu furnicile.
In plan pentru saptamana ce urmeaza plantari de rasaduri :)

4 comentarii:

  1. Rocky e o frumusețe!
    Cum ai reușit să obții floricele de nu-mă-uita? Există vreun secret? Eu tot am pus semințe și nu a ieșit nimic. Nici bănuțeii nu mi-au ieșit.
    Nu o fi fost bună sămânța?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim :) daca spui si tu ca Rocky-i frumusel... inseamna ca asa e :)

      Cu nu-ma-uita habar nu am cum au aparut. Eu nu am avut seminte sa pun (nu stiu de ce nu mi-am luat) insa saptamana trecuta mi-am luat 5 ghivece ca-mi doream mult. Ei, surpriza a fost mare cand am ajuns la tara si aveam trei fire ratacite de nu-ma-uita prin curte. Pe cele cumparate le-am plantat dar imediat s-au ofilit... nu stiu daca acum le voi mai gasi...
      Iar cu banuteii, efectiv am aruncat semintele, prin octombrie, pe pamant. Sigua fiind ca nu va iesi nimic, dar ca sa nu ma mustre constiinta ca nu le-am pus...

      Ștergere
  2. Dupa aceste poze nu te mai poti numi mini-gradinar!!! :) Toate arata foarte bine, dezvoltate si ingrijite. Spor la rasaduri!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos.
      Dac-ai stii tu ca fac pozele cu zoom, de aproape, ca sa para mai mari :)
      Acum, serios vorbind, pana acum si eu sunt incantata de cum a evoluat gradina de legume. Sa speram ca voi fi si mai tarziu.

      Ștergere