joi, 16 aprilie 2015

Mi-am facut

... instalatia lu' peste
cu peste :)
care bolboroseste
dar nu duhneste!
Si ma uimeste :)

Drepturi de autor Vasi iar aici instalatia descrisa ca la carte.




15 comentarii:

  1. Dar nu ai de unde sa faci rost de gunoi de grajd???e mai mult decat suficient pentru orice gradina,....iar pentru rasaduri e suficient gainat de pasere.Ai in gradi' asa un sol de sarac ???de tre' sa pui atatea "adaosuri"???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si inca nu ai vazut totu!!
      Sanda, nu taia aripile unei dorinte de a lupta pe toate caile pentru o gradina de vis. Aceste lucruri aduc sarea si piperul gradinaritului si, odata invatate, devii frate sau sora cu pamantul care, din zi in zi, este mai spalat de ploi, vant, secat de viata.
      Aceste solutii ajuta tocmai acesta viata subterana si sunt sigura ca ne va multumi intr-un fel aparte :))))))

      Ștergere
    2. Eu de felul meu sunt foarte ecologista (si foarte nationalista :) ). Si as face orice pentru binele pamantului pe care mi l-am dorit atat si pe care il iubesc atat :). Iar cand plantutele puse de mine cresc... mi se pare miracolul-miracolului :)

      Ștergere
  2. si apa ,apa,apa,....mai multa nevoie e de insecticid ,cat mai natural.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Acu... eu nu stiu cum o fi solul meu, dar cred ca-i bun, macar pentru faptul ca nu fusese lucrat cel putin 9 ani inainte de a-l cumpara noi. Mie mi-a crescut tot ce am pus, dar daca e rost de solutii naturale, relativ la indemana, de ce sa nu le aplic? Am si pasari (adica pot avea gunoi de la ele, dar preferam sa-l auncam in vie, intre randuri, ca proaspat arde buruienile. Iar in gradina ne-am adus anul trecut gunoi de prepelita, care cica-i cel mai bun :) )
    Daca pot sa fac niste solutii contra manei, sau contra puricilor, sau pentru a hrani palntele, de ce sa nu le fac? Mai ales ca "sursa" e sigura: Vasi :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deci nu miroase urat :))) Asa vom face si maceratele si unde mai pui ca am si un calculator de elemente, azot, fosfor, potasiu, in functie de ce pui in macerate si cantitatea aproximativa a fiecarei buruiana pusa.(urzica, tataneasa, coaja banane, etc..). In acest mod putem sa schimbam plantele macerate in functie de necesitatile fiecarei legume sau stadii de dezvoltare.
      Ce zici?

      Ștergere
    2. Ce sa zic? :)
      Sunt un elev constiincios. Si invat si repede :)

      Marele meu of acum e ca nu am reusit sa identific tataneasa... si ca atare nu am.
      Insa deja de o saptamana am urzica la macerat :)

      Oricum, mie mi se par foarte tari toate solutiile astea de le-am pregatit si mi se pare un lucru minunat ca ai avut rabdare sa ne spui si noua... Eu nu am timp si rabdare sa caut retete si asa, spuse de tine, toate intr-un loc, mi se pare de neratat. Multumesc tare mult!

      Ștergere
  4. deci ai ceva minunat acoloooo,mai ales c-a stat 9 ani la hodina...da' ia pune gainatul intr-un butoi[60-80l],cam 20kg si restul apa,si o data pe saptamana servesti la toate consumatoarele un coktail cu canita +minunatia lui Vasi,[inainte de ploaie e cel mai bine]- daca n-avem ploaie punem seara dupe ce-ai udat,....bafta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ti-am spus, noi am pus gainat de prepelita in toamna. Si cred eu ca-i destul, cel putin deocamdata... In plus, mi-e suficient mirosul maceratului de urzica... ma tem de mirosul de macerat de gainat... :) (mirosul maceratului de urzica nu l-am uitat nici dupa jumatate de an... cand ma gandesc s-o iau de la capat.... dar daca fac bine plantelor nimic nu ma poate opri :)
      Am sa fac si solutie din aceea cu gainat (stiu si eu de ea, de mult) dar intr-o zi jumatate cat stau eu acolo... nu stiu ce sa fac mai intai...

      Ștergere
    2. Maceratul de urzica e de departe cel mai puturos, cel de gainat, de vetrice, de tataneasa sunt parfumuri pe langa el. :)

      Ștergere
    3. A... multumesc pentru incurajare!
      Deci anul trecut, incepatoare fiind, mi-am facut "botezul" in ale maceratelor, cu cel mai puturos. E bine de stiut.

      PS: imi era mila de afide cand le stropeam cu macerat de urzica... De urat le uram, dar chiar asa... :))

      Ștergere
  5. Ana-Maria, incearca pt afide ceai de frunze de soc. Tot de la vasi am luat solutia si a mers perfect. Si nu-i pututros deloc.
    Macerat de urzica o sa fac si eu din nou anul acesta. Mi s-a parut cea mai buna solutie contra manei.
    Spor cu maceratul asta de paste. M-a distrat tare rima din postare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am retinut. Insa nu am soc... trebuie sa vad de unde iau...

      Mi-e teama de afide din cauza bobului. Anul trecut a fost negru de sus pana jos, insa era undeva izolat, departe de alte plante... Acum, nu stiu din ce inspiratie l-am pus in mijlocul gradinii.... si ca sa fie treaba treaba, am descoperit si un musuroi de furnici in gradina...

      Ștergere
  6. Vasi,Vasi,...cum ma banui tu de "rele"...Avand la dispozitie "minunatia"de mirodenie de prepelita....fetii ii trebuie ceva eficient antimana si carcalacida' cine-s eu de ma bag ca bikinii???sorryyyy

    RăspundețiȘtergere