sâmbătă, 25 iunie 2016

Iarasi am fugit...


sa ne incarcam bateriile.
Si am resusit :)





Da, rosiile arata intr-un mare fel (cel putin noua asa ni se pare) si iarasi avem rosii uriase :)






Avem si "curiozitati"
pe care le asteptam cu nerabdare sa le facem suc :)
Ardeii, desi nu mai arata ca anul trecut, arata, totusi



Cum am spus, din greseala, am pus ardei iute in solar. Insa din greseala celui cere a produs samanta de ardei iute, avem ardei bulgaresc. Bun si ala, pentru ca din doua plicuri cu ardei iute, unul totusi a fost de ardei iute. Pe aceia ii avem afara si sunt bine si iuuuuti de numa'
In ansambu, solarul arata tare bine
Afara e iarasi frumos.
In parceluta unde am pus telina, varza kale, conopida si ardei iute, toate produse de mine, e veselie mare. Telina (pariul meu de anul acesta) ma face sa fiu mandra tare
Varza kale este o frumoasa si, curios lucru pentru mine, este si gustoasa. Imi place tare in salate (insa numai cu varza, ceapa, castravete si ardei iute. Daca am pus si rosii parca nu mi-a mai placut asa tare).
Mai am leustean din seminte, rasad facut de mine, si desi am citit ca merge foarte greu pus din seminte, al meu cred ca n-a auzit lucrul asta si creste frumos. Deocamdata.
Fasolea a crescut ca nebuna si a inceput sa faca pastai, insa ma tem ca este putina pentru apetitul meu pentru aceasta leguma :)



Cea cu flori rosii inca n-a facut pastai, desi e plina de flori. Iar cea mov... are ate, oricat de proaspete au fost pastaile...
Anul acesta avem si noi dovlecei odata cu lumea
N-am mai pus zece mii de feluri, din care sa mananc abia la toamna. Mai am trei, din cei verde inchis, dar care sunt inca tare mici.
Mai avem varza, rasad cumparat de tata, pentru ca eu nu am mai avut vreme si pentru varza...
A... si mai avem gogosari (cei din solar sunt un accident, nu trebuiau sa fie, eu am pus ardei gras....). Rasadul de gogosar l-am facut mai tarziu, pentru ca m-am gandit sa nu mai punem la murat la inceputul lui august. Sa vedem daca socoteala mea se potriveste cu cea din toamna...
La flori stam slabut acum, dar totusi avem cate ceva inflorit



A... si mai am inflorita toata curtea din fata
Tare mi-am dorit trifoiul acesta alb in curte si se pare ca am reuit. Sper ca in timp sa invinga orice altceva si sa ramana doar el (l-am ajutat si eu si tata... am scos o caruta, cred, de stevie salbatica in primavara. Faceam alergie la ea... nu o mai puteam suferi... Din pacate livada este plina de asa ceva... Cum gainile noastre stau libere in livada, au stricat echilibrul pe care natura si-l crease pana sa avem noi gaini... Insa nu poti si cu gaini fericite si cu gazon tuns la milimetru, nu? )

Si acum piesa cea mai de rezitenta: Rocky
Sincera sa fiu, m-am dus la tara pentru ca mi-era tare-tare dor de el. Saptamana trecuta a fost acolo doar sotul meu, eu trebuind sa duc copilul (celalat :) ) la munte, la cai, ca nu mai putea nici ea de dor :) (la noi in casa fiecare cu iubirile lui :) )
Cu toate ca era o caldura infernala, el ne-a pazit toata ziua, sa nu cumva sa vina cineva la noi :)


Parintii mei imi spun ca atunci cand este cald nu-l scoti din bucatarie, de pe gresie. Ei, cand suntem noi acolo, sau macar unul dintre noi, este intr-o alerta continua. Rar isi ia o clipa de ragaz.


S-a mai implinit si el putin si acum arata a catel adevarat. Dar tot mofturos este, si tot, pana mananca, ii baga pe ai mei in boala...

Dupa ce ne-am incarcat bateriile ne-am facut bagajul
si am plecat :)


PS: pentru ca ma intreba cineva la o postare mai veche cum se numeste orhideea care miroase a ciocolata, si pentru ca am uitat (si nu am rabdare sa caut acum), ii arat o poza (poate o identifica singur :) )














12 comentarii:

  1. Buna ziua,foarte frumoasa gradina si recolta bogata. Ce sa mai spun de Rocky care este un supraveghetor desavarsit al gradinii,mai ales cand beneficiaza de umbra.
    Sa aveti o duminica minunata si o noua saptamana cu spor in tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru urari si pentru vizita.
      Speram recolta sa fie bogata. Deocamdata promite.
      O aptamana minunata va doresc si eu!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Vasi, rosiile acestea coapte/parguite sunt primele rosii puse in solar, pe la inceputul lui aprilie si sunt din semintele de la tine, cele depre care imi spuneai ca sunt timpurii. Cele crete Pisanello sunt.

      Ștergere
    2. Da, mi-am recunoscut copiii :)))))) Imi este tare drag ca au ajuns pe maini bune, pam,pam!

      Ștergere
    3. :)
      Si eu ma bucur tare ca le am.
      Si sunt gustoaseee....

      Multumesc inca o data!

      Ștergere
  3. Minunat tot ce ai povestit și ilustrat cu fotografii,
    Weekend plăcut în continuare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eram "precisa" ca ai sa pui poze cu rosii coapte. :) Si ca ni-l arati pe Rocky. :)
    Intr-adevar s-a facut baiat mare si parca si mie mi se pare ca s-a mai implinit. Si zici ca sta asa cu botul in gardul de la strada ca sa nu apara cineva la voi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... cand nu ne pupam, cand nu ne dragalim si cand nu ne jucam, cam asa sta... bine, nu numai la poarta... avem gardul tare lung si pe doua laturi este strada... si e cand intr-o parte, cand in alta. Face kilometri. Parintii mei ne spun ca nu face asa mereu, ci doar cand suntem noi acolo. Insa eu nu-l stiu decat calare pe garduri si alergand cat e curtea de lunga si latrand la tot ce misca :)
      Avem vasnic aparator, ce sa zic... :)

      Si da, rosiile coapte erau visul meu pentru saptamana asta :) Iar parintii mei nu au cules niciuna, sa le culeg eu cand vin :) Nu erau chiar multe, dar de acum incep. Si-s asa de buuneee... :)


      Ștergere
  5. Dragutul de el! Te-am intrebat pentru ca si mie imi spuneau multe personne ca Jim (tot ciobanesc german) facea pe durul cand eram eu in preajma lui, altfel era ceva mai bland. :)
    Cat despre rosii, sa le mancati cu placere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc! Acum am scos poza cu orhideea la imprimanta si ma voi duce s-o caut prin magazine. :)

    RăspundețiȘtergere