duminică, 30 martie 2014

O minunata zi

Azi am petrecut ziua la tara.
Petrecut este cuvantul potrivit, desi am muncit de cand m-am dat jos din masina si pana m-am urcat inapoi (stiu, este Duminica, dar daca doar duminica pot sa merg acum acolo... )

Am plantat o multime de chestii (mur, zmeur, tufanele, lavanda, capsuni, inca niste flori, habar nu am ce sunt, dar am fost asigurata ca nu-mi va parea rau, garofite), asa incat, la plecare am vrut sa-i arat mamei unde am pus garofitele, sa le ude, ca nu prea aveau radacini si nu le-am mai gasit...
Am plantat si sase cuiburi de dovlecei si patru cuiburi de dovlecei ornamentali.

De doua saptamani de cand n-am mai fost eu, multe s-au intamplat:
1. A aparut iarba noua in livada. Pur si simplu o ador
2. Au inflorit niste corcodusi si un cais plantat acum trei saptamani

3. Au "aparut" doua zone unde se va intampla "gradina de legume", dintre care una e deja "populata", iar "populatia" da semne de viata:
4. Avem deja chiriasi si suntem bucurosi nevoie mare
5. Incepem sa ne dam seama ce flori avem in gardina
6. Incepem sa realizam ca marea lupta anul asta, cel putin, va fi cu buruienile.

Mi se pare inca un miracol ca aceasta bucatica de pamant ma asteapta pe mine si ma pot duce acolo cand doresc, mi se pare un miracol ca eu pot sa pun niste seminte in acel pamant, iar el, pamantul, sa spuna "da, de aici am eu grija", mi se pare un miracol ca niste copaci neingrijiti ani de zile nu au cedat si inca mai sperau ca cineva ii va gasi si sunt plini de boboci, mi se pare un miracol totul.

Astazi a fost  o zi minunata.


4 comentarii:

  1. Atentie, e dificil si riscant gradinaritul de week-end. Odata ploaie sau e prea moale pamantul, altadata ai urgente la serviciu sau trebuie sa participi la o petrecere.
    Totusi, se poate! Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, banui ca ar fi greu si nu m-as fi incumetat. Insa parintii mei, pensionari amandoi, pe timpul verii si-au propus sa stea acolo ( cu mici pauze). Si sunt si niste vecini, oameni de toata isprava, care i-au ajutat foarte mult si sper ca ii vor ajuta mereu (parintii mei nu au avut de-a face cu gradinaritul niciodata. Singurul " initiat" este sotul meu care a copilarit intr-un sat, pe langa Bucuresti.)
      Eu merg acolo, acum, de drag. Si daca din toata aventura asta vom manca si o leguma pusa de noi... cred ca va fi perfect. O fructa sigur vom manca, pentru ca sunt multi copaci maturi deja.

      Ștergere
  2. A, daca sunt parintii acolo, cred ca nu e chiar nici o problema!

    RăspundețiȘtergere