sâmbătă, 12 aprilie 2014

Socoteala de acasa...

nici vorba sa se potriveasca cu cea din targ...
Ma gandeam eu, asa, ca, macar in livada, nu vor fi flori de buruieni, pentru ca le vom taia, odata cu iarba, cu motocoasa. Ei... iarba e taiata, arata chiar foarte frumos, insa flori sunt cata frunza si iarba la un loc
Bine... nu ma vait prea tare, ca macar astea-s frumoase
dar, cumva, simt ca am dezarmat si cum papadiile au apucat sa faca seminte la mine in curte, probabil vor mai apuca si altele...
Apoi, eram hotarata ca astazi sa mai pun eu ridichi, salata, spanac. Am cumparat seminte, numa' ca azi a plouat toata ziua, n-a stat o secunda. Chiar nu as fi crezut ca si azi va ploua, pentru ca de fiecare data, cand am ajuns acolo, ploua (doar o data s-a intamplat minunea si n-a plouat toata ziua, insa a batut un vant... si de pe la mijocul zilei a inceput si ploaia).
Asadar ridichiile si salata plantate deja de trei saptamani nu le-am pozat, pentru ca vreau sa uit asa experienta :) Si astazi am vazut ca a iesit si morcovul. Perie si el. Nici pe el nu l-am pozat.
In schimb am adus pe blog ceapa si usturoiul (ar fi fost culmea sa fie si astea dese). Spanacul tot nu l-am zarit neam... deci cred ca nu a fost plantat.

De prin curte, ar mai fi de apreciat marul, ale carui flori m-au fascinat de cand ma stiu



Si, in alt registru acum, avem pui

Bine, sunt ai nostri doar cu numele, pentru ca ni i-a dat un vecin si sunt cazati, deocamdata, la o alta vecina, ca parintii mei nu ar fi stiut ce sa le faca, iar afara nu se pot tine pentru ca prea frig. Insa sunt niste draguti, iar closca o frumoasa. Si sunt blanzi toti :))

Si, asa, ca aducere-aminte, de saptamana trecuta am vazut ca incepuse sa infloreasca rapita, iar acum campurile aratau asa




6 comentarii:

  1. Papadia este si leguma, pana nu se amaraste.
    Este si estetica, creste oriunde, nu face nazuri.
    Nu se inalta ca alte nebune. Rezista si iarna.
    Totusi se inmulteste prin seminte, poate fi relativ usor controlata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea stiu (dar o sa ma interesez) cum s-ar mai putea folosi papadia. Cert e ca, auzind motocoasa, una din vecine a venit repede la mama sa o roage sa o lase sa culeaga niste flori de papadie. A cules si mama si, la indicatiile doamnei, a facut un sirop chiar foarte gustos. Am sa caut ce indicatii "terapeutice" are.
    Oricum, livada, asa plina de papadie, este ceva ce nu mi-am putut inchipui ca exista. O frumusete.
    Multumesc frumos pentru vizita (si pentru sfaturi... ieri, cand ploua cu galeata, am avut in minte numai comentariul dumneavoastra cu " ... o data ploua...." :)) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Frunzele de papadie se folosesc la salate.
    Eu le culeg dimineata devreme.

    "Papadia este o sursa importanta de potasiu, sodiu, calciu, fosfor si fier. Frunzele contin o cantitate mai mare de vitamina A decit morcovii, de asemenea vitaminele B, C si D."
    Mai multe gasesti aici:
    http://www.nutritie-sanatoasa.ro/articol/Retete-naturiste/Terapii,-cure/1219/Papadia-si-efectele-ei---miraculoase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte interesant. Habar nu aveam.

      Si ma mai gandesc ce buna va fi iarba cosita ca mulci in gradina :)
      Multumesc frumos.

      Ștergere
  4. Iar rădăcina de păpădie taie foamea ceva de speriat. E perfectă pentru un regim de slăbire forte, să scapi de pofta de mâncare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant.
    Pot spune ca am (deja) o avere in curte :)

    RăspundețiȘtergere