duminică, 11 mai 2014

Inceput de poveste

... cu rosii.
A sosit timpul sa plantez si eu rosiile in gradina.
Asa ca am purces la treaba:
Mai intai am facut o groapa
Apoi am pus rasadul, caruia i-am infasurat tulpina cu o bucata de panusa (asa m-a invatat una dintre vecine care mi-e deja si foarte draga si care mi-a si dat panusile)
Dupa aceea, asa cum am citit pe diferite bloguri, am pus cafea
 coaja de banana
 coaja de ou
 am acoperit cat de bine si cat de delicat am putut
 apoi am udat cu macerat de urzica (care pute in cel mai ingrozitor mod pe care nu si-l poate imagina nimeni, indiferent de cata imaginatie ar avea)
Apoi, conform planului, aproape langa fiecare fir de rosie am pus o craita sau un busuioc (galbenelele si condurasii poate saptamana viitoare...)
Fiecare a fost plantata cu atata dragoste incat a doua zi toate erau bine, vesele si multumite ca au scapat de paharele care, probabil, le strangeau.

Pe langa rosii am mai pus in gradina si ardei (grasi si iuti) si gososari si vinete si dovlecei si castraveti.

Dar povestea asta este despre rosii :))

Si am avut imensa surpriza sa vad, la cateva rosii plantate saptamana trecuta de sotul meu, din rasadurile facute de mine, bobocei
Acum nu pot decat sa sper ca povestea mea despre rosii va fi suficient de lunga, pana in toamna, si sa se incheie cu poze despre semintele de la rosiile mele pastrate pentru anul viitor.


4 comentarii:

  1. Arata foarte bine!
    O sa te bucuri de roade frumoase, daca vremea ne permite :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa ne permita.
    Oricum, targhetul nostru, anul acesta, este "cate una pentru fecare". Si noi, toata familia, suntem sase... Si daca o fi asa, pentru primul an, om fi multumiti.

    RăspundețiȘtergere