marți, 17 iunie 2014

In aceasta postare


...voi incerca sa fiu foarte rationala. Stiu ca nu voi reusi 100% dar sincer, voi incerca.

Rocky era tot ce lipsea in acea curte mare si frumoasa
Oricum, pentru noi, fiind primul an acolo, toate au venit ca o avalansa... Casele au trebuit zugravite, livada a trebuit curatata, am inceput gradina de legume, via a trebuit ingrijita cu multa atentie... Au fost (si inca mai sunt) multe chestii care trebuiau facute si trebuiau facute toate in acelasi timp, pentru a avea confortul la care visam cu totii (mama o casa pe pamant ingrijita, sotul meu o livada ingrijita, eu gradinile de flori si de legume ingrijite, tata... tata isi dorea sa fim toti fericiti). Cand nici nu le pusesem toate la punct (cred ca nici peste doi ani nu vom avea livada, via, gradinile asa cum le visam), cand nu le pusesem toate la punct, zic, la insistentele fiicei mele si fara prea multa gandire, l-am luat pe Rocky.
Ei... de atunci (de 5 saptamani) toate prioritatile s-au schimbat :)) Parca suntem intr-un carusel nebun, cand cu capul in nori, cand cu picioarele-n sus... Cand in culmea fericirii, cand in culmea disperarii...
Dar, in cel mai propriu sens, Rocky da viata acelei curti. Era fix ceea ce lipsea.

(acum, incercand sa fiu foarte obiectiva)
E un catel foarte frumos si da semne ca ar fi si destept. De iubitor nu mai spun...
A invatat foarte repede tot rostul in curtea aceea si a pus stapanire peste tot.
Executa foarte corect comenzile "sezi" si "culcat". Cateodata executa si "asteapta", dar cred, totusi, ca doar cand ii e lui prea lene sa se mai ridice.
Ii place foarte tare sa ii arunci obiecte, fuge dupa ele, se intoarce cu ele in gura, dar nu le da drumul de buna-voie, decat daca are senzatia ca nu vrei sa te mai joci.
"Nu" sau "nu-i voie" cred ca le-a inteles sensul, dar gresit. Cred ca a inteles ca "nu-i voie" cand esti vazut, iar cand nu esti vazut....he, he... e toata voia din lume :))
Cand l-am surprins cu stropitoarea in gura (stiind ca "nu-i voie"), fara sa ii spun nimic, a luat-o de toarta si a incercat sa se faca nevazut
Tata l-a invatat sa mearga in lesa si merge foarte frumos, doar in partea stanga.
Dar tot ce a invatat pana acum e invatat de ai mei (ei stand mereu cu el).
Ce am incercat sa-l invat eu (spre exemplu ca "un catel mare si frumos" doarme jos)

uita pana saptamana viitoare...

De teama sa nu ne umple curtea de gropi, i-am rugat pe ai mei sa-l certe daca-l vad ca sapa, sa nu-l lase.
Si ai mei il cearta, numai ca intr-un fel de se incinge o joaca si-o alergatura... De obicei tata il alearga, sau poate Rocky il alearga pe tata... nu mi-e foarte clar, iar mama sta si rade... cum n-a mai ras din tinerete, dupa spusele ei. Asa ca, atunci cand ai mei au treaba si nu-l baga prea mult in seama, se duce la mormaul de nisip si incepe sa sape
si ca sa fie sigur ca este vazut, mai si latra. Si tata striga la el "nu ai voie" "vino-aici", iar el se pune cu botul pe labutele din fata si latra si e suficient ca tata sa faca un pas spre el, ca incepe joaca.
Iar eu pe cine sa cert? Pe tata? Pe Rocky?

Asteptam (cu totii si cu interes) sa-si schimbe dintii. Astia sunt ascutiti precum niste ace si suntem toti pe maini ca aia de se taie singuri cu lama...
In rest nu prea avem ce sa-i reprosam.
Doar il iubim.


6 comentarii:

  1. Uite de asta nu vreau eu catel liber in curte si imi dau seama ca pana la urma ma voi lasa induplecat si cand o sa-mi iau catel, o sa alerge liber si nestingherit prin toata gradina mea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... nu pot accepta macar ideea sa il tin in tarcul pregatit inainte sa il luam. Desi nu a stat o secunda acolo cred ca ar fi tare amarat...
      Cat despre flori, au o putere sa-si revina ceva ce n-am vazut :)) (la legume totusi nu are acces, cel putin acum cat sunt inca mici legumele).
      Am speranta ca peste un timp va intelege pe unde are voie sa faca tot ce vrea si unde nu.

      Ștergere
  2. de inteles intelege el si acum, numai sa si vrea sa faca:) mare dreptatea ai, un catel iti umple viata, nu numai curtea, ti-o coloreaza, decoreaza, ii schimba zilnic look-ul, te face sa treci de la incruntare la hohot de ras intr-o clipa. ma bucur pentru voi.

    RăspundețiȘtergere
  3. dar e haios foc, nu vad cum ati putea sa nu-l iubiti :))

    RăspundețiȘtergere