joi, 4 septembrie 2014

Sa scriu acum

... despre mascota gradinii mele :)

Rocky...
Saptamana trecuta am stat la tara si am avut timp sa-l observ mai bine, sa-l iubesc mai mult :)
Toate sunt bune si frumoase pana vine ora de masa. Catelul asta pur si simplu nu mananca. Eu asa ceva n-am vazut. Nu are nimic in comun cu mancatul. E o aventura sa-i dai sa manance, iar mama mai are putin si ajunge in pragul disperarii (bine, mama a fost marcata de faptul ca cica eu nu mancam cand eram mica, iar acum pateste cu Rocky cica ce patea cu mine :)) )
Cand e ora de masa a lui Rocky,  toata lumea trebuie sa inceteze orice activitate. Nimeni nu vorbeste, nimeni nu se misca...La fiecare inghititura il incurajam "Bravo Rocky, bravo", "Asa, mama, mananca baiatu' sa se faca mare". Cine ne aude nu cred ca-si poate inchipui ca il laudam asa doar pentru ca mananca.
La inceput ma temeam de faptul ca nu vom putea manca noi ca el va sta si va "cersi"... Ei, departe de el... daca mancam in casa doarme langa noi, iar daca mancam afara alearga in jurul mesei dupa muste. Nici nu-l intereseaza ce mancam noi, nici nu ridica ochii spre farfuriile noastre (bine, acum ar fi corect "nici nu-si coboara ochii spre farfuriile noastre" pentru ca botul lui depaseste masa lejer :) ). Intr-un timp l-am banuit ca nu are miros si ca de aceea nu-l intereseaza mancarea. Dar e imposibil asa ceva, pentru ca miroase cate un centimetru de pamant cate un sfert de ora :))
Singura chestie, oarecum de mancat, dupa care este absolut disperat, este osul. Este in culmea fericirii cand primeste os, si primeste destul de des, si daca nu a fost un os suficient de mare merge in bucatarie si adulmeca, fiind sigur ca pe undeva ar mai fi unul... Iar mama nu-i rezista si-i mai da...
Cu George -instructorul- se intelege de minune. Iar iubirea dintre ei e foarte mare si sincera :)
George il plimba foarte mult, motiv pentru care tot satul il cunoaste pe catel. Intr-o zi am fost si eu la plimbare cu ei si Rocky a mers fara lesa aproape 2 ore. Il asculta pe George, il cauta din ochi mereu, iar George a ajuns si-l cunoaste foarte bine si ii prevede reactiile. Dupa ce am mers cu ei atata timp si m-am convins ca Rocky nu pleaca de nebun, seara am iesit si eu cu el, pe un camp pe langa noi, dar mie mi-a fost teama sa-l las liber. Mi-era frica sa nu o ia la fuga si eu sa nu stiu ce sa fac... Asa ca l-am tinut in lesa si e o placere sa mergi cu el asa. Merge la pas, in stanga... o placere. Cand m-am oprit si am vorbit cu niste vecini s-a asezat "culcat" si a stat foarte cuminte. Mai mare dragul :)


Insa, de la alimentatia cam nediversificata (adica prea multa carne...), a facut o dermatita... Incercam din rasputeri sa-i mai dam si boabe, sa-i mai dam si altceva... dar dupa ce ca-i mofturos... este o mare aventura...
Insa, la veterinar, in Pitesti, toata lumea s-a mirat de el. Medicul chiar s-a uitat in carnet, la data nasterii, cand i-a zis tata ca are 5 luni jumatate :)). Are 28.5 kg si cica e crescut foarte frumos. Ceea ce ne-a mai dat sperante :))

Si, pentru ca-mi doresc in curte si altceva decat catel, am pus butasi de trandafiri. Sub sticle... Iar la sticle nu trebuie umblat pana pe 11 mai... Si Rocky nu poate intelege chestia asta :)) (dar mi-am comandat si trandafiri in ghivece, pentru siguranta :)) )



6 comentarii:

  1. Pare un catel foarte cuminte. Oskar, labradorul, facea dezastru in curte, un an si ceva. Acum, cand are doi ani, nu mai creeaza asemnea probleme. In schimb catelusa Bella are numeroase probleme cu florile din ghivece ale sotiei. Ia in gura cate un ghiveci, il duce in alt colt de ograda si nu se lasa pana nu rupe tot: ghiveci si planta. Nu mai zic ca este periculos sa lasi afara o punga cu orice, ca o face ferferinta, ca si pliantele sau plicurile cu facturi care nu ajung in cutia postala, ci sunt aruncate peste gard.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, si el face prostii, destule... Spre exemplu, cum infloreste o floare, rupe floarea ... Insa, da, e cumintel, dar e si supravegheat 24 din 24. Tot timpul cineva e cu ochii pe el. Si acum, de o luna si un pic, avem noroc si cu instructorul: il ia la 9 si-l aduce pe la 15, frant de oboseala :)

      Ștergere
  2. Vai de mine, nu pot sa cred ca nu mananca! Ai mei is in stare sa ma inghita si pe mine, noroc ca-s mai marisoara :)). Infuleca tot ce prind: crontonele, paine cu lapte, oase, ba chiar ling si galetile in carte ducem mancare la purcei. Ma gandesc ca or fi fost infometati cand erau puiuti, altfel nu-mi explic hameseala lor.
    A crescut Rocky al tau de cand nu te-am mai vizitat. Sa fie sanatos si sa va bucurati de el!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, si ai vosti sa fie sanatosi.
      Am citit cu un pic de ..."invidie" :) cum mananca ai tai... Te imbolnavesti de nervi sa-l vezi pe Rocky cum mesteca intre masele o bucatica de carne (pregatita in cuptor, cu sos) si apoi intoarce spatele si pleaca... Si iei castronul si te duci dupa el... Am zis sa-l vad de un an si doua luni (sa scapam de "amenintarea" cu lipsa de calciu si de proteine) si apoi il lasam sa manance ce vrea, cat vrea si cum vrea... Dar pana atunci mama se imbolnaveste de inima rea :))

      Ștergere
  3. las ca maninca el cind ii e foame,nici o grija!e foarte OK,arata foarte bine....!mirela

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumim! :))
    Dupa un an o sa il las sa-i fie foame. Pana atunci...
    :))

    RăspundețiȘtergere