duminică, 28 septembrie 2014

Ziua la tara

... incepe foarte dimineata, si asta nu pentru ca a dat harnicia peste mine, ci pentru ca Rocky s-a obisnuit si se trezeste cel tarziu la 4.30 dimineata.
Iar eu, ca o mama si o sotie responsabila ce sunt, ma trezesc, ma dau jos din pat, si ma joc cu Rocky in curte, ca sa ii las pe ceilalti sa doarma... macar ei...
La ora 7, cand s-a luminant, eu sunt obosita gata, dar... ma asteapta atatea lucruri de facut... Asa ca imi mai fac o cafea, a doua in ziua aceea care teoretic abia incepe, si pornesc la treaba:
Admir florile



Plantez 80 de bulbi de branduse si cam 150 de narcise si ma felicit ca nu am cumparat si saculetul de 100 de bulbi de lalele (dar va trebui sa-l cumpar pentru data viitoare, pentru ca ce primavara e aia fara lalele?).
Intre timp se face ora 1 si vine George sa ne predea mie si copilului, de data asta, lectia "cum trebuie sa te comporti cu Rocky la plimbare", asa ca plecam la o plimbare scurta. Scurta, cam de trei ore, si plina de peripetii, pentru ca Rocky a luat urma unui iepure, a unor prepelite, a gasit un sarpe...
Ajung acasa, in jur de patru... numai buna de cules porumbul (da' ce porumb)

si tartacutele

Mai trag o joaca impreuna cu Rocky si apoi continuam procesul de "imprietenire" cu vecinul Acky, mai mult de teama ca nu e gardul suficient de rezistent si, un pic, si de mila lui Acky care are voie doar in jumatate din curtea lui, din cauza ca Rocky are voie in toata curtea lui...
(sperante de imprietenire nu prea sunt... dar ne bazam totusi pe intelepciunea data de maturitate a lui Acky si speram ca Rocky sa inteleaga ca gardul acela, intr-o zi, se poate rupe, daca-l mai intarata pe Acky... cert e ca lui Rocky i se ridica parul pe spate numai ce aude miscare in curtea vecinului, iar daca miscarea o face Acky... e jale... si Acky n-o fi prost sa stea cuminte cand asta maraie ranjit intr-un fel anume...)

Si, incet, incet, se lasa seara ... pe mine ma apuca ingrijorarea ca nu mai am decat cateva ore de somn... si adorm rugandu-ma ca Rocky sa se trezeasca macar tot la 4.30 si sa nu fie frig afara la ora aceea... Vise nu am, pentru ca nu mai e timp si de vise...




7 comentarii:

  1. Draga de tine! Aia chiar nu e ora de trezit...
    M-ai terminat cu porumbul cela - n-am vazut asa ceva niciodata, e superb, ce faci cu el? Adica ma gandesc ca e asa frumos...Stii daca raman asa frumos colorate boabele? Ce minunatii!
    Saptamana usoara si placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ai mai vazut? Eu visam sa am asa porumb de multa vreme.
    El e porumb de floricele, dar eu l-am legat asa cum vezi si l-am agatat in bucatarie si la atara si aici, in Bucuresti. Arata intr-un mare fel. Si da, ramane asa colorat :).
    Acum eu nu sunt sigura 100% ca e copt, dar sper. Pentru ca la anu vreau sa pun si mai mult, poate apuc sa fac si floricele din el.
    PS: daca te riti, pot sa iti dau seminte (cu speranta ca am avut suficienta rabdare si porumbul e copt...)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai l-am cautat aseara pe net, prea m-a lasat cu gura cascata...am dat de ceva dar ziceau ca e "decorativ"! Ceea ce mi se pare corect fiindca e superb! Cred ca e copt al tau ca asa era si-n pozele de pe net! Pai mercic mult de oferta dar unde Doamne-iarta-ma sa-l pun, pe balcom?!! Si sa stii ca l-as pune, ca-i prea frumos!!

      Ștergere
  3. daca te trezeste si la capitala la ora astaaa....!mirela

    RăspundețiȘtergere
  4. Aia suntem... In principiu va sta la mama in apartament... asa ca tot pe ei pica magareata :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aaaa deci la ""buniciiiii"'....la mama si papa macar in "'uikend"'!?nuuu?mirela

      Ștergere
  5. Sigur va veni si la noi si sigur voi iesi si eu cu el la plimbare (ca tare-mi place... :) )

    RăspundețiȘtergere