duminică, 24 mai 2015

Fila de jurnal 15

Cand ( ziua, data, ora): Duminica, 24 mai
Stare de spirit: incantata :)
Vremea: mai in gluma, mai in serios, am o colega a carei mama lucreaza la o statie Meteo. Asa ca, din primavara, am vorbit cu colega, sa-i spuna mamei in week-end-uri sa nu ploua. Si vad ca asa e. :) Venind spre Bucuresti anuntau la radio ca din noaptea asta incep ploile. Insa cat am fost la tara n-a plouat, desi sambata cand ne-am trezit erau niste nori...
Poza saptamanii: nu stiu ce sa aleg, insa primul impuls e
Sunt innebunita dupa trandafirii astia pamponati. Pe el il cheama William Morris si mi-e tare drag.
Gradina de legume: Nu-mi dau seama daca e bine sau nu... In asamblu totul, pana acum, pare super-ok.
Castravetii din gradina au inceput sa faca castraveciori

pe cand cei din solar, desi mult mai mari si mai zdraveni, abia acum incep
Ardeii arata intrun mare fel (numai in solar am ardei)
si vinetele la fel
Rosiile... cu rosiile tare stau cu inima stransa...
Cele de afara pana acum arata bine.
Cele din solar sunt uriase la propriu. Au facut niste tulpini...
Avem gogonici (si-n solar si afara)

si unele sunt pline-pline de flori :)
Insa, pentru ca mereu trebuie sa existe un "insa" ... in varful crengii cu flori se dezvolta o noua ramura. Nu la toate, insa la destule... Anul trecut am avut asa la un soi, galbene, mici, soi salbatic cica, si pe acelea le-am scapat de sub control pentru ca nu mai aveai ce si de unde sa legi... crescusera niste tufe imense, atarnau pe pamant... Ce ma fac eu acum cu astea in solar? Oare sa tai creanga aceea?...
(nu se vede foarte clar in poza, dar smocul asta de frunze e in capatul tijei cu flori)
Si cateva rosii au frunzele asa, rasucite. Le-am analizat pe toate partile, nu au absolut nimic. Ele sunt tari, par sanatoase tun...Nu stiu de ce sunt asa, dar daca planta nu pare ca sufera, o las in pace.
In rest... liniste si frumos




Asa arata o parte din gradina cand am plecat
Sper s-o gasesc cel putin la fel de frumoasa :)
Via si livada: La prima vedere nu vom avea fructe ca anul trecut. Vor fi, slava Domnului, dar probabil mai putine. Insa vom avea struguri, probabil :)
Capsunile sunt frumoase foc
 Zmeura la fel
 Murul acum vrea sa infloreasca :)
Si pentru ca tot suntem la "fructe de padure" sunt tare mandra de fragutele mele
rosii
si galbene
Cele galbene au un gust absolut deosedit.
Sunt puse anul trevut de mine, din seminte. Crescute pe balcon, apoi transplantate in niste ladite facute la repezeala de sotul meu, pentru ca plantutele erau mult mai mici decat oricare buruiana asa ca riscam sa fie inghitite. Peste iarna au stat afara, tot in laditele lor si au trecut-o. Iar acum sunt vedete :)
Florile: 












Mi se par minunate, probabil pentru ca-s ale mele. Pana acum visam la o clematita, la un trandafir.. Acum visez la tufe mari de trandafiri, de clematite si toata curtea plina de margarete (ador florile astea... ma rog, si pe astea... :) [Visam ca la nunta mea sa port coronita din margarete... si pentru ca nimeni nu-mi facea, mi-a facut sotul meu, in noaptea dinaintea nuntii... asa ca, in curtea mea niciodata nu vor fi suficiente margarete :) ]
Plante la ghiveci: m-am ocupat (dar nu am pozat) de niste amarylisi si de niste muscate curgatoare. Sigur, daca le-a placut ce le-am facut, vor fi vedete pe blog.
Plante aromate si medicinale: Ma tot plimb cu levantica la tara si-napoi... Nu am curaj s-o plantez... nu stiu ce solutie sa gasesc...
Animalutele curtii: de Rocky nu pot vorbi acum. Pot a spun doar ca-l iubesc teribil.
Si ne-am imbogatit cu cativa pui de gaina. Sunt frumosi rau si miiiici... Insa de pozatul lor s-a ocupat copilul si acum astept pana descarca pozele...
In bucatarie si camara: liniste deplina :)
Ma informez: daca ma voi lamuri cu rosiile, am de citit beletristica :) Fiica mea a fost vineri la BookFest si m-a sunat "am o surpriza pentru tine..." :) Mi-a luat "Four".
"Four" e unul dintre personajele principale din "Divergent", "Insurgent", "Experiment" si fireste personajul principal din "Four". De obicei fiica mea afla (nu stiu de unde) ce carti apar, le cere, si la un an-doi, apare filmul si il vede. Despre "Divergent" nu a zis nimic, doar mi-a cerut sa le iau ei si unei prietene bilete la film. Am mers si eu si-am iesit de acolo... ma rog, a doua zi am cumparat cartea. Apoi am asteptat cu nerabdare volumul doi, apoi trei... de four uitasem si.... surpriza :) (iar de actorul care joaca rolul... nu mai spun cat imi place... i-am spus fiicei mele dupa ce-am vazut filmul "mama, asta-i targhetul. Mie asa ceva imi aduci acasa" :) ) Iar pe Rocky, sincer, eu am vrut sa-l cheme Four, dar n-am avut sustinere :)
In plan pentru saptamana ce urmeaza:  niciun plan... munca, munca, munca...

6 comentarii:

  1. Ma uit cu drag la ce aveti acolo. Toate plantele sunt sanatoase si viguroase incat iti incanta ochiul. Bravo voua, sunteti oameni gospodari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clematita aia dubla si trandafirii...sunt minunati
    Se aude oftatul pana la tine??? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) nu... pentru ca este acoperit de al meu... e atat de frustrant sa nu le vad zilnic, macar...
    Clematita batuta este celebra Multiblue.
    Am sa incerc sa inmultesc din seminte clematitele, pentru ca o prietena a obtinut cateva plantute dintr-o multime de seminte :) Iar trandafirii, probabil ca din anul doi, voi avea ce taia din ei, pentru (si doar pentru) inmultire :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne, mi s-a facut pielea de gaina cand am deschis postarea si am vazut pozele!
    Cat de frumoase sunt toate! Ana- Maria, aveti niste legume si flori foarte frumoase, viguroase si sanatoase. Grija si munca voastra (aici ii includ si pe sotul si parintii tai) a fost rasplatita pe deplin. Bravo, m-ati lasat fara cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim, am sa le transmit :)
    Adevarul e ca, precum in vorba aceea cu "norocul incepatorului", ne-au cam mers toate :) Sa speram ca pana la toamna tot vom avea de ce ne bucura.
    Multumesc inca o data de vorbele frumoase.

    RăspundețiȘtergere