miercuri, 18 februarie 2015

Deja am

... ardei si vinete:
O parte din ele. Adica cele mai harnicute seminte de ardei si de vinete. Am pus asa, in folie, pentru ca anul trecut umplusem pervazele cu paharute cu ardei si au rasarit din trei in cinci. Acum am zis ca ce rasare voi pune in pahar si gata.

Si rosioare:
Pe ele stiindu-le mai harnicute, le-am pus direct in pamant, dar nu ca anul trecut, fiecare in paharul ei. Anul asta voi transplanta rasaduri la greu :)

Mai am seminte (mai ales de ardei) care nu au rasarit. Si semintele de vinete albe, pastrate din vinetele de anul trecut sunt puturoase. Dar eu am rabdare :)

5 comentarii:

  1. Ce bine arata! Abia astept jurnalul tau de luni sa vad ce vei face la tara in week-end-ul asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate ne-am schimbat planul si nu mai mergem in week-end-ul acesta la tara. Principalul motiv ar fi ca eu trebuie sa pun in pamant cam tot ce am plantat in plastic... plus rosiutele, care au iesit... Mai trebuie sa pun niste gogosari care acum mi-au venit...

      Am sa fac poze cu "gradina din borcan" si am sa scriu pe blog :)

      Ștergere
  2. ce harnicuta esti la rasaduri! eu tot ma tem sa le pun, ca daca nu mai am solar, si primavara asta tot intarzie, risc sa-mi creasca iar prea mari in casa. Anul trecut am pierdut o gramada de rasaduri pentru ca le-am pus prea devreme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul trecut am fost foarte disciplinata si rasadurilor le-a mers ecelent in pamant, plantate cam pe 10 mai.
      Anul acesta... sperand la solar... n-am mai avut rabdare.
      Dar sa stii ca ardeii si vinetele cam pe vremea asta le-am pus anul trecut si a fost OK pentru ele.

      Ștergere
    2. Daca ai solar, da e ok, ca le poti transplanta devreme. Dar eu anul trecut n-am mai avut solar, mi s-a daramat acoperisul de la zapada - era pe structura de lemn si anul trecut n-am mai apucat sa-l reconstruim. Si anul asta poate reusim in toamna sa contruim, mai vedem. Asa ca mai stau un pic cumintica, nu vreau sa risc iar sa pierd rosioarele. Dupa 1 martie ma apuc si eu de semanat in rasadnita.

      Ștergere