miercuri, 4 februarie 2015

Deoarece

... anul trecut ridichiile, morcovii si, in principiu, cam tot ce avea seminte mici, au fost un esec total si rasunator, mi-am tot batut capul ce as putea sa fac anul asta sa schimb situatia...
Si m-am tot gandit... si m-am gandit... pana cand azi, intr-un magazin (si) cu seminte am vazut plicuri cu "benzi" de seminte. Si s-a aprins beculetul! Voi face eu benzi din acestea. Dar cum? Simplu: caut pe net.
Si am cautat. Si am gasit.
Faina cu apa
seminte ingrozitor de mici (de morcov, prima data)
si hartie igienica.
Rezulta cam asa ceva
Niste benzi pe care le voi ingropa in pamant la momentul oportun.

Sper ca am pus la distante optime (cam 2-2.5 cm) si sper ca ma voi descurca sa le pun in pamant asa cum trebuie.

Pentru cei care vor sa incerce, va spun sincer: e mult mai usor decat pare. Cu o scobitoare am pus "lipici" pe hartie, iar cu alta am pus seminte. Merge relativ repede. Oricum, e mai usor decat sa incerci sa pui in pamant asa rar semintele astea minuscule, sau sa raresti morcovii iesiti prea des.

Am sa fac asa ceva pentru morcovi, in primul rand, probabil ca si pentru ridichi (desi semintele lor sunt mai mariosare) si pentru pastarnac, probabil.
Nu stiu daca patrunjelul iese pus direct in pamant... anul trecut singurul patrunjel pe care l-am avut a fost din rasad... Poate am sa fac benzi din acestea si cu patrunjel...


In alta ordine de idei, din 10 seminte de lavanda a iesit una. Tot e bine, zic eu. Voi mai pune :)




7 comentarii:

  1. Chiar citisem saptamana trecuta despre metoda asta. O s-o incerc. Si tot asa cu hartie igienica, dar fara faina, si cu hartia pusa pe folie de plastic neagra de preferinta, se pot pune seminte pentru rasaduri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar vorbim despre chestii diferite.
      Anul trecut am obtinut rasadul de gogosari asa cum spui tu: http://jurnaldeminigradinar.blogspot.ro/2014/03/experiment.html

      Acum, benzile astea le voi pune direct in gradina, cu speranta ca plantele vor iesi (totusi) si nu va mai fi nevoie sa raresc eu morcovii, spre exemplu.

      Ștergere
  2. Nu stiam ca ai incercat deja metoda cealata. Sa inteleg ca a mers bine cu ea?
    Am inteles ca sunt lucruri diferite si ma tenteaza si pe mine din acelasi motiv, al raritului ca anul trecut n-am prea avut timp de asta si desi s-au facut si morcovi si pastarnacul au fost micuti. mai mare chinul la curatat cu ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gososari pusi la murat din plantutele obtinute in servetel si sac de plastic :) Asa ca e OK, dupa mine.
      Spor!

      Ștergere
  3. Buna ziua. destul de migaloasa activitatea dar, scuteste o gramada de munca mai tarziu. Sa fie cu noroc si sa germineze toate semintele. Sa stiti ca nici la benzile cumparate, semintele nu germineaza in totalitate si asa v-o spun din experienta. Weekend placut cu spor in tot ce faceti si multa inspiratie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Migaloasa, nu zic nu, dar atat de relaxanta... Dupa o zi nebuna, seara, ascultand la radio sau la televizor... nici nu stii cand mai faci o banda. Nu e greu deloc. Cred ca e mai usor decat sa le pui in pamant direct... O sa vedem.
      Dar aveti mare dreptate. In timp ce faceam aseara la benzile astea (am deja cam 15, si cred ca astea vor fi toate) ma gandeam: ce-ar fi sa rasara una din 10 :) . Sa vezi atunci loc sa se dezvolte morcovii :))

      Un week-end linistit va doresc si eu!

      Ștergere
  4. La mine s-a facut si patrunjelul foarte bine. L-am pus prin martie si a iesit tot de nu invingeam sa-l raresc. Anul asta am si eu in plan benzile.
    (anul trecut a fost primul an in care am avut gradina, deci sunt incepatoare)

    RăspundețiȘtergere