luni, 2 februarie 2015

Fila de jurnal 1

Mi s-a parut interesant jurnalul propus de MNiko N http://mniko.blogspot.ro asa ca voi incerca in fiecare zi de luni sa scriu cate o fila de jurnal. (am modificat una din intrebarile propuse de ea "de prin curte" cu "animalutele curtii")

Asa ca astazi prima fila de jurnal:

Cand: prima zi de luni din februarie, mai exact 02.02.2015
Stare de spirit: sunt increzatoare. Desi afara ploua (si deja am cosmaruri aducandu-mi aminte de ploaia interminabila de anul trecut), am sperante mari pentru anul acesta. Si vise multe.
Vremea: ploua, ploua, ploua. Si cateodata bate si vantul... foarte tare...
Poza saptamanii:
(salata, a patra zi de cand a fost plantata)
Gradina de legume: ma asteapta, cred eu, s-o populez :)
Via si livada: tot in asteptare. Si noi avem asteptari de la ele anul acesta :)
Florile: sunt si eu curioasa ce-or face... Bujorii se itisera acum trei saptamani... acum probabil ca si celelalte
Plante la ghiveci: orhideele au inflorit aproate toate. Muscatele obtinute de mine din seminte, anul trecut, sunt bine-multumim, iar campanula inca n-a murit (dar nici bine nu se simte). Sper ca atunci cand o sa o scot in curte va fi ok. Leandrii erau plini de purici (bine ca mi-am amintit, negresit sa iau spirt la mine sambata cand o sa ma duc acolo...)
Plante aromate si medicinale: aici nu prea am cu ce ma lauda... busuioc o sa pun... si lavanda... 
Animalutele curtii: Gainile oua, doua dintre ele, iar Rocky ... Rocky este marea noastra iubire :)
In bucatarie si camara: in bucatarie este curatenie :) pentru ca eu nu prea gatesc :) In camara in schimb... sunt borcane de compot, de magiun, de muraturi, toate absolut super-gustoase, facute de noi, majoritatea din legumele nostre. Trebuie sa scriu (dar poate alta data) despre vinetele coapte tinute peste iarna in borcan. Sunt mai bune decat cele din congelator.
Ma informez:
Oho... e activitatea de baza. Citesc despre cand se pun semintele in pamant, despre cum se fac rasadurile de... orice, vizitez bloguri de gradinarit, cer oferte de seminte, comand seminte, incerc sa-mi inchipui 200 de pahare cu diverse rasaduri, toate dorind soare, toate dorind apa, fiecare intr-un mod diferit, toate pe balconul mamei, ma ingrozesc, apoi ma linistesc, fiind sigura ca voi gasi o solutie. Dar desi ma gandesc la ea, nu apare. Solutia salvatoare. Imi pun mari sperante in viitorul solar, dar care e inca desenat pe hartie, doar...
In plan pentru saptamana ce urmeaza: Saptamana aceasta va fi una de pauza. Programul pe care mi l-am intocmit prevede abia saptamana viitoare noi plantari. Acum voi avea grija de salata rasarita extraordinar de frumos si de cele doua fire de spanac ce s-au itit...:)

4 comentarii:

  1. Ce frumos arata salata ta. Spanacul ce face? Trebuie sa studiez si eu metoda ta de rasaduri ca n-am mai vazut-o pana acum.

    Rubrica "de prin curte.." eu am numit-o asa tocmai pt ca nu am animale, doar un catel care devasteaza curtea ce e in proces intens de amenajare. Imi place rubrica ta despre animale si abia astept sa mai vad poze cu Rocky alergand vesel prin gradina.

    RăspundețiȘtergere
  2. Animalutele noastre sunt 15 gaini (pe care n-am putut sa le taiem si care acum sunt si ele, ca tot familionul, in Bucuresti) si celebrul Rocky. Insa cred ca merita o rubrica in jurnal, nu? :))

    "Metoda mea" de rasaduri, zici? Dar e ceva aparte in cum le pun eu? Orice ai vrea sa ma intrebi, te rog s-o faci. Cu mare drag "impartasesc" orice experienta de-a mea.
    Salata e frumusica foc. Am si salata creata si rosie si verde si, desi mie nu-mi place la gust aceasta creata, in gradina arata fain :). Asa ca asta-i motivul principal pentru care am pus si din asta. Acum ai mei n-au decat s-o manance, daca se va face :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua. A rasarit frumos si uniform salata, felicitari. Poate vine primavara mai repede ca lumea a -nceput sa nu mai aibe rabdare. Februarie este inca luna de asteptare si pregatire, planuri, tuns pomi, stropiri de iarna, pregatit seminte si facut rasaduri pentru legume timpurii iar de pe 15 incepe perioada rasadurilor tinand cont ca marea majoritate are nevoie de 55 -60 de zile pana ajunge in gradina, asa ca functie de zona fiecare-si planifica lucrarile.
    O zi buna si o saptamana cu spor in tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am raspuns, am si citit mesajul meu si acum vad ca a disparut...
    Va multumeam pentru vizita si pentru ca-mi apreciati salata :)
    In ceea ce priveste rabdarea... eu una nu mai am pic!

    RăspundețiȘtergere