luni, 16 februarie 2015

Fila de jurnal 3

Cand: luni 16.02.2015
Stare de spirit
:
ingandurata ... urmeaza o saptamana foarte plina pentru mine si as vrea sa termin 90% din tot ce am de facut ca sambata sa pot pleca linistita la tara. Avem de pus picioarele solarului, iar eu trebuie sa plantez o radacina de "cerceii doamnei" pentru ca, desi tinuta la rece, a incoltit...
Vremea: rece. Sambata a fost soare si frumos, dar duminica ceata si urat...
Poza saptamanii:

Acestea sunt florile luate de sotul meu mamei. Pentru ca astea-i plac foarte mult si pentru ca ieri a fost ziua ei. I-am luat si eu, dar practica fiind, i-am luat bulbi :)
(nu stiu nimic despre ele... dar sper sa le vedem inflorite, macar o parte)
Gradina de legume: creste :). Deocamdata acasa, aici, in Bucuresti, in paharute.
 Am doua plantute de vinete (iesite duminica, puse in pamant vineri cu o saptamana in urma. Ardeii nu dau niciun semn... Sambata am plantat si cateva rosii.)
Rasadul de salata (doar 60 dintre ele) si spanacul au fost repicate si mutate pe balconul mamei unde e rece, dar cand e soare e luminat toata ziua. Sper sa se descurce bine. Probabil ca pe la inceputul lui martie le voi pune in gradina. sau poate nu...
Via si livada: au aparut pomii prin magazine. Dar nimic din ce nu am... Astept un migdal (cel luat anul trecut nu s-a acomodat). Si as mai vrea un alun sau... nu stiu ce... Probabil ca un alun. Cel pe care-l avem si care promite a fost rupt... Are multi lastari dati de jos... nu stiu... vom vedea...
Florile: se inmultesc plicurile, desi imi promisesem ca doar cateva...
Plante la ghiveci:
mi-am facut timp sa le pozez pe cele de acasa






Desi orhideele sunt marea mea iubire (intr-un timp aveam cam 90) si nu as putea spune care-mi place cel mai mult, cea alba... cea alba e sublima. Acum imi pare rau ca nu am pozat si "papuceii" care au fost infloriti si inca una care miroase teribil, dimineata, a ciocolata. Aceea te innebuneste de cap, mai ales daca-ti si place ciocolata :)
Plante aromate si medicinale: a mai rasarit o samanta de lavanda, din cele 10 puse. Aveam doua plantute, la un moment dat am mai vazut ca a aparut una, iar azi dimineata, la doua saptamani de la plantare am mai vazut o samanta rasarita. Patru din zece, cred ca-i bine. Am sa mai pun dar sa ma mai linistesc putin cu restul, ca astea "ard". 
 Animalutele curtii: Dragul meu Rocky... Sambata s-a jucat cu o fetita ciobanesc belgian ceva ce n-am vazut in viata mea. S-au tavalit, s-au alergat... foarte frumos. Si lumea care trecea prin parc se oprea si se uita la ei. Erau minunati. Duminica ne-am intalnit cu o fetita ciobanesc german, dar nu prea s-au jucat si plimbandu-ne impreuna am intalnit un catel, de un an jumatate, aceeasi rasa. Stapanul acelui catel i-a pus botnita, pentru ca stia ca e cam rautacios, si i-a dat drumul sa "socializeze". Si s-a incins o "lupta" intre ei... dar ma uitam, cumva, parca aveau reguli, parca erau arbitrati. S-au alergat intr-o viteza uimitoare (habar n-am avut ca Rocky poate alerga asa repede), cand unul in fata, cand celalalt, s-au tavalit, s-au marait... Dar oricum, frumos. Eu am stat cu ochii-n patru, de teama sa nu i se desfaca botnita celuilalt, desi stapanul lui m-a asigurat dupa cinci minute ca nu ar mai fi nicio problema, si a vrut sa i-o ia, spunandu-mi ca i-a pus-o preventiv, pentru ca acela nu accepta toti cateii, dar ca se vede treaba ca pe Rocky il place (dar cine nu-l place :) ). Dupa o ora si cateii, dar si eu, eram epuizati.
 In bucatarie si camara: nicio activitate :)
Ma informez: acum, cand imi fac si eu solar, vad ca toate soiurile de rosii se preteaza pentru cultivarea in camp, nu in spatiu protejat... Pai cum vine treaba asta?
Asa ca anul asta toate rosiile pe care le am le voi pune si in solar si afara... sau ma rog, voi incerca.
In alta ordine de idei, cred ca zilnic citesc "cand se planteaza..." si tot nu tin minte...Sunt prea multe si le incurc... dar oricum, un lucru mi-e clar: pana la mijlocul lui mai trebuie puse toate :).
In plan pentru saptamana ce urmeaza: trebuie sa imi termin cat mai multe din chestiile care "ard" la birou, pentru a fi linistita sambata, sa merg la tara.

7 comentarii:

  1. La multi ani, mamei! Sa fie sanatoasa si sa va bucurati impreuna foarte multi ani de acum inainte de gradina si casuta de la tara! Si tie iti doresc mult spor la rasaduri si recolte bogate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mihaela!
    Urarile ti le intoarcem insutite :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani mamei tale.

    Superbe orhideele. mereu am crezut ca sunt flori foarte pretentioase pana am primit si eu doua si am vazut ca nu-s greu de intretinut. Am vazut si pozele cu Rocky si ce fericit se joaca in zapada. E superb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum foarte multi ani imi faceam timp si ma ocupam de ele ca la carte... Acum le ud si la trei saptamani... si ele saracele fac ce stiu: infloresc. Am si trei orhidee "pretentioase" dar care, neavand incotro, la mine nu fac mofturi :)

      Ștergere
  4. Cum se numeste planta aceea care miroase ca ciocolata? multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau... acum nu-mi mai aduc aminte... In urma cu trei-patru ani stiam o multime de denumiri de orhidee... acum stiu de rosii si de alte cele...

      PS: am sa pun o poza cu acea orhidee in postarea mea de astazi (aici nu pot atasa).

      Ștergere