joi, 26 martie 2015

Aceasta fiind

... postarea cu numarul 100, sa sarbtorim, zic.
Si nu prin munca, asa cum se obisnuieste, ci laudandu-ne cu rezultatul muncii noastre :)
Cam acesta este rezultatul.
Stiu, prea putin, la cat m-am cainat, la cat m-am vaitat, dar atat am putut face si mi-s tare mandra. Ma uit pe alte bloguri, sau pe diferite poze pe FB, si vad km intregi de rasaduri si cred sincer ca acei oamneni au ceva special, au o super-putere... ceva... Dar sa ne intoarcem la rasadurile noastre, respectiv ale mele :)
Fireste, am rosii



Cresc foarte frumos, mie asa mi se pare, si le iubesc de nu mai pot
Mai avem ardei si vinete


mici, ce-i drept, dar avem si un pic mai mari :)

Mai avem telina si cimbru
Si v-as ruga sa ma credeti ca aceasta este telina transplantata o data:
Adica am pus semintele intr-o casoleta, apoi am luat fir cu fir, am taiat radacina (fiecarui fir) si l-am plantat aici. Ei... cum de am pus eu un fir si acum sunt mult mai multe? Misterul misterelor, pana azi dimineata, cand m-am luminat. In alveole am pus pamant din sac, dar dupa ce am pus fiecare fir in parte am completat cu pamantul din casoleta, ca era ud deja si-mi era mai usor. Si se vede treaba ca erau seminte care nu incoltisera si s-au trezit sa incolteasca dupa mutare... Credeam ca o fac si eu pe treaba, m-am chinuit de numa' si tot nu mi-a iesit... Sa nu imi spuneti sa smulg celelalte fire ca nu sunt in stare. Oi vedea ce-oi face cu ele...
Mai am patrunjel dupa care sunt topita :)

Mai am busuioc verde, rosu si iar patrunjel (cel care n-a iesit, dar il trec la "avem" cu multa speranta)
Si, rasadul care te unge pe suflet, dovlecei
Daca toate rasadurile ar fi asa sanatoase... sa ai pe ce pune mana cand e cazul de transplantare...
Aici, pe fiecare rand am cate un fel. Cei din dreapta, care au iesit mai multi (acolo am si pus cate doua seminte) sunt ornamentali :) Si de la dreapta la stanga: patison, nu a iesit, am sa mai pun seminte, zuchini, frate cu patisonul, dovlecel cu vrej, cred ca doua plante ne sunt suficiente, dovlecel fara vrej (cred ca din asta am sa mai pun, ca parca nu vreau sa mi se intinda dovleceii, cu frunzele lor mari, peste tot, si un dovlecel galben.
Si, pentru ca tot sarbatorim, avem si flori :)


Cam asta am "produs" eu din februarie pana acum.
Imi iese multumitor faza cu rasadurile. Mai am de lucru insa la urmatoarea faza, adica sa le fac sa si rodeasca :)









14 comentarii:

  1. te lauzi pentru ca ai cu ce! :) bravo, arata foarte frumos! Cu siguranta vei avea recolte bogate. Eu nu am facut niciodata rasad de dovlecei, ii pun in mai direct in gradina si cresc destul de bine si repede. Spor si la gradinarit si la bloguit ca mie tare-mi place sa te vizitez virtual !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ei...cu dovleceii nu am avut experienta placuta anul trecut. Am plantat pe o parcela marisoara si a iesit unul singur :)
    Asa ca acum ii voi scoate de aici si-i voi pune in gradina, macar sa stiu ca sunt :) (si i-am pus de acum ca am vrut sa fur startul :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru laude :)
      Si eu te astept cu drag, mereu, la mine in vizita. Si cine stie... poate, vreodata, nu doar virtual.
      (Mie-mi spui ce-mi place sa ma plimb prin ograda ta... macar la tine am ce vedea.... nu ca la mine, un catel alintat si niste plante pe care le zapacesc de cap ...)

      Ștergere
  3. La cat mai multe postari frumoase! Arata foarte bine plantutele,le-am admirat de doua ori. :) Deja am inceput sa chem la computerul meu, si cateva colege de birou ca sa le arat atat plantutele cat si pe Rocky. Le-am zapacit de cap cu gradinaritul. Cred ca intr-o zi ori o sa ma bata, ori se vor apuca si ele de gradinarit. :):):)
    Sporuri mari sa ai in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. :))
    Eu am reusit, pe unde am lucrat, sa inoculez dragostea pentru plante. Un fost birou de-al meu e si acum plin de orhidee :) Asa ca nu se stie... :)

    Multumesc frumos pentru urari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uite, inca o asemanare (pe linga cea cu musamaua :)), si eu am umplut pervazele biroului cu plantute. Iar colegeel mele cand primesc o floare cadou, vin la mine sa ma intrebe cum s-o ingrijeasca. :) De parca n-ar exista net, dar au ele incredere mai mare in mine. :) Iar de cativa ani ma tot gandesc sa-mi deschid un business cu flori. Pana strang finantele necesare, ma documentez la greu. :)
      Sfrasit de saptamana cu soare! Si salutari lui Rocky daca ajungeti la el!

      Ștergere
    2. Bafta in afacerea cu flori!
      Am citit pe FB ceva ce tare mi-a placut: "lupta pentru visul tau, pentru ca altfel te va angaja cineva sa lupti pentru visul lui". I-am dat si fiicei mele sa citeasca :)

      Am sa-i transmit salutari lui Rocky (mie imi e asa de dor de el.... saptamana asta eu merg acolo doar sa-l vad pe el, pentru ca in gradina nu pot face nimic, pentru ca a tot plouat)

      Ștergere
  5. Acum trebuie sa ai grija sa eviti alungirea rasadurilor de tomate.
    Stiu, asta este o treaba foarte grea...nici mie nu-mi prea iese (m-am pus la colt repede si mi-am facut autocritica :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) N-am scapat de pericolul asta?
      Rasadurile stau la mama pe balcon, un balcon inchis, dar neincalzit. Ziua bate soarele mereu (ma rog, cand e soare), iar noaptea cred ca stau ca in solar... poate mai rece putin, nebeneficiind de caldura pamantului... Alte conditii mai bune pentru ele nu am. Probabil ca saptamana viitoare le voi duce la "aclimatizare" :) , insa depindem de vremea asta nebuna pentru a putea termina solarul...

      Ștergere
  6. Postarea nr 100 ? Am crezut ca blogul tau e mult mai vechi, dar recunosc ca nu am citit din anii anteriori. Eu sunt acum fix la jumatatea, adica postarea cu nr 50.
    Iti doresc la cat mai multe postari despre plantele tale, deapre Rocky si tot ceea ce realizezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blogul meu a implinit un an in ianuarie :)
      (Si nu-i bai ca n-ai citit din urma. Chiar te rog sa n-o faci :)) )
      Sa speram ca voi avea ce scrie. Deja a inceput sa-mi placa :)
      Glumesc... insa probabil ca voi scrie, in primul rand pentru mine, pentru ca mi-e de mare ajutor. Pot oricand sa vad anul trecut pe vremea asta cum stateam... ce am facut, ce-a fost bine, ce nu... ma ajuta, ca de altfel sunt tare imprastiata :)

      Ștergere
    2. Si, hai, ca daca tot sunt pusa pe statistici, iti spun MNiko ca tu ai scris comentariul cu numarul 500! :)

      Ștergere
  7. apai la multi ani blogului, la multe postari! cum vibrezi la gandul gradinii cand vezi minunile de rasaduri?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos. Sper sa ajung macar la un numar de postari cate ai tu acum :)
    Cum vibrez?.... Pai poti tu sa-ti inchipui ce e in sufletul meu ca eu sunt aici si gradina mea tocmai acolo... Poti tu sa-ti inchipui cum am stat ca pe ghimpi week-end-ul acesta pentru ca din cauza ploii nu am fost acolo (decat sa merg acolo si sa stau in casa am zis ca mai bine stau in Bucuresti si mai rezolv cateva din miile de restante de aici) ...
    Daca aste poti sa ti le inchipui, sigur nu-ti vei putea inchipui cum o pun pe mama (sau pe tata, care are norocul) sa-mi descrie fiecare frunzulita, fiecare culoare, fiecare miscare de acolo (asta la plante... cand imi spun despre Rocky... e o poveste luuunga :) )
    Rasadurile acestea sunt un fel de "luminita de la capatul tunelului", cel putin pentru mine. Cand iarna era in toi eu, prin ele, incepusem sa visez la primavara. Si mi-au ridicat moralul de cand s-au nascut ele :)

    RăspundețiȘtergere