duminică, 8 martie 2015

Fila de jurnal 6

Cand ( ziua, data, ora): 09.03.2015
Stare de spirit: un pic bulversata... Au plecat ai mei la tara, cu Rocky, fireste. Inutil sa mai spun ca deja-mi lipseste foarte tare...
Vremea: sper ca se va incalzi. Ieri a fost soare, frumos, dar a batut vantul tare...
Poza saptamanii: 

Ghioceii mei... Tare mi-s dragi.
Si mai am banduse

puse de mine in toamna, intr-un loc nefericit, si-n calea lui Rocky si intre boua alei de beton si acum vedem ca daca ploua mult acolo se aduna apa... (pozele nu sunt dintre cele mai reusite, pentru ca-s facute de sotul meu. Eu nu am fost cu ei la tara, avand muuuulta treaba aici).
Gradina de legume: Vineri seara, sambata pana la doua si duminica pana la trei am transplantat... Deja nu mai vreau sa vad rasad! (sper ca pana la anu' sa-mi treaca).










 (aici am cimbru si telina. Nu ma intereseaza ca-s etiolate, ca nu-i bine... eu am facut ce mi-am promis ca fac si daca n-o fi sa fie, cumparam rasad.)
(asta-i salata pusa cam cu o luna in urma. Nu arata tocmai bine, dar sper sa faca ceva cand o voi pune in gradina)
(si asta-i spanacul tot atunci pus)
Am tinut mortis in week-end-ul asta sa stransplantez rosiile pentru ca vroiam sa le duc la mama pe balcon pentru ca la mine au crescut foarte inalte, fiind foarte cald. Si vinetle si ardeii trebuiau musai mutati fiind pusi in folie si crescand destul de mari.

(mi se pare de minune chestia asta cu folia... E super ok sa o desfaci si sa ai rasadurile aliniate, fara radacini impletite... e super. Timp sa ai sa le pui in pamant. Mie mi-au mai ramas trei suluri din asteacu vinete si doua cu ardei. Iar ardei iuti nici n-am pus...)

A... si sa nu uit de ceapa si de usturoi :)
Via si livada: nu mi-a povestit nimic sotul meu despre ele. Dar probabil ca va fi de munca, nu gluma...
Florile: rasar, dragele de ele :)


Plante la ghiveci: 
nimic nou. Dar la cate rasaduri am pus cred ca nu mai vreau sa aud de ghivece, pahare si paharute :)
Plante aromate si medicinale: n-am mai plantat nimic, desi era cazul. Patrunjel trebuie musai sa pun... dar habar nu am cand...
Animalutele curtii: Gainile au revenit acasa.
Si cu mare greutate spun ca si Rocky a plecat la el, la curte. M-am obisnuit cu el aici si acum...
In bucatarie si camara: voi pune bucataria in functiune, probabil, pentru ca, desi mama a plecat, copilul si sotul insista ca le e foame... Astazi am facut mucenici, am scapat usor... sa vad ce fac de maine...
Ma informez: nu am mai citit decat blogurile pe care le citesc mereu. Nu mai incape in capul meu nicio alta informatie. Macar sa iasa soarele, sa se dilate si neuronul din capul meu si incep iar sa ma informez :)
In plan pentru saptamana ce urmeaza:
niciun plan... vedem ce e de maxima urgenta.

15 comentarii:

  1. Buna dimineata. Arata bine rasadurile dupa transplantare.
    Sa aveti o primavara minunata plina de spor si inspiratie in tot ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehei... nu am pozat rosiile inainte de transplantare... crescusera ca niste nebune... luuungi si subtiri. Le-am bagat in pamant pana n-am mai putut :)

      Inspiratie si spor si dumneavoastra (de fapt inspiratia mea sunteti dumneavoastra, cei care aveti bloguri).

      Ștergere
  2. Pana anul viitor o sa-ti treaca supararea si o sa fii iar cu pahare si paharute:))
    Foarte frumoase rosiile, eu nici nu am apucat sa insamantez:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe asta ma bazez si eu, ca pana la anu' uit... ma banui de un inceput de Alzheimer :))

      Ștergere
  3. ""ce-a zis""Rocky ca a mers la tara....o fi fericit?...ca tu stiu ca esti untr-un fel.....pt el desigur!cum o fi pt el iar acolo?dragul de el!mirela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rocky e foarte fericit! Alearga toata ziua dupa tot ce trece pe langa curte sau pe deasupra ei, doarme afara, la soare, intra in casa doar seara, bagat cu forta de ai mei, care nu concep sa-l lase afara (nici asta-vara nu-l lasau), dar doarme jumatate din noapte pe un hol al casei si doar spre dimineata se duce peste ai mei in camera... E bine.
      Eu sunt aici amarata de nu mai pot... imi e asa de dor de el... atat de tare imi lipseste...

      Ștergere
  4. Ce frumoase-s gainile albe gulerate!!! zici ca le-ai tinut de bibelou pana acum, is asa de curate! Iar cand ma uit la plante, cred ca la tine primavara e cu cel putin 2 saptamani mai devreme decat la mine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Gainile au fost foarte ingrijite... na, ca au fost la Bucuresti :))
      Cele albe si mie imi plac tare mult. SI mai avem una negricioasa, care in soare are o culoare extraordinara, si mai avem doua care au un model foarte frumos pe fiecare pana ...

      Despre plante nu stiu ce sa zic... Anul trecut am fost acolo (prima data) pe 2 martie si ghioceii erau pe trecute. Acum vad ca sunt in floare... deja cu o saptamana intarziere... Abia astept sa ajung si eu sa vad cu ochii mei ce si cum... Abia astept sa infloreasca copacii... Doamne! frumoasa e primavara!

      Ștergere
  5. Foarte frumoase plantutele iar gainile arata superb! Sunt grase si curate, adevarate bibelouri, vorba Oanei. :)
    Vroiam sa te intreb in legatura cu rasadurile din folie daca atunci cand le repici le tai din radacina aceea lunga?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ehei... gainile au avut casuta cu terasa aici in Bucuresti, pentru ca atunci cand ploua nu vroiau sa iasa afara, asa ca sotul meu le-a acoperit o zona din curticica lor, ca sa poata sa iasa :))

      Cat despre rasaduri... nu, nu le-am taiat din radacina. Insa la unele se mai rupea ea si nu aveam ce face. Iar radacina aceea, pentru ca este lunga, nu imi incapea mereu dreapta, asa, si o mai incolaceam eu (in paharul plin cu pamant faceam o gaura cu o coada de lingura si in gaura aceea "ingramadeam" rasadul. Anul trecut am avut asa gogosari si au fost ok, anul asta am pus ardeii, gogosarii si vinetele si par toate ok. Mutate in pahare sambata si duminica si drepte azi, cred ca au trecut hopul, nu?

      Ștergere
    2. Da, sigur l-au trecut. Multumesc frumos pentru raspuns.

      Ștergere
    3. A, am uitat sa-ti mai spun ceva. Avem musama la fel. :)

      Ștergere
    4. :) Cin' s-aseamana s-aduna, nu?
      :)

      Ștergere
  6. Arata foarte bune rasadurile tale. Si ma incanta cata verdeata se vede in pozele tale de la tara. La mine abia se vad cateva fir de iarba ratacite prin curte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mina ma deprima atata verdeata... pentru ca majoritatea reprezinta buruiana... Daca te referi la verdeata din poza cu gainile, acolo e o curticica unde au tinut ai mei puii mici si probabil ca si anul asta tot puisorii vor sta acolo. Si pentru ca in toamna pamantul era gol-golut (mancasera tot ce era verde) a pus tata gazon. Si ce se vede acum in poza e gazonul semanat in toamna si care probabil nu va mai ajunge pana la puisiri daca mai tin acolo mult gainile... (nu le-au dus direct in curtea lor pentru ca vor sa varuiasca adapostul pe care l-au avut anul trecut.. gaini mai mutate ca astea nu cred ca exista, insa ele saracele se adapteaza peste tot :) )

      Ștergere