marți, 17 martie 2015

Multumesc

... pe aceasta cale, verisoarei mele, care mi-a spus, asa in treacat, ca au clematite intr-un magazin (un magazin unde aceste plante au un pret mai rezonabil...).
Asa ca am lasat totul (si erau multe!) si am plecat la magazin:
Norocul meu ca apucasem sa iau paine pentru azi, ca sigurii, ultimii si toti banii i-am dat pe flori :)
In ordine aleatoare mi-am luat (ca sa nu uit peste un timp):
Hagley Hybrid (mi-am luat-o si anul trecut dar nu sunt sigura ca mai este. In caz ca mai este, oricum am sa le pun in alta parte decat pe cele de anul trecut)
Ville de Lyon (face flori mici, o stiu, dar face multe-multe flori iar culoarea, un movuliu inchis, e fix pe gustul meu)
Rouge Cardinal (ei... si pe asta, practic, o am, dar in alta curte, nu-n a mea, si este un vis. Florile chiar au culoarea unei mantii de cardinal)
Piilu (nu stiu sigur daca a rezistat de anul trecut, dar daca da, tot e bine c-am mai luat-o o data, ca e foarte frumusica)
Miss Bateman (da... cred ca e a cincea, poate a sasea oara cand o cumpar... nu vrea la mine si pace. Nici cea de anul trecut nu a vrut... Asta are doi lastari iesiti din pamant, asa ca sper ca de data asta o sa fie cu noroc).
Plantele arata binisor (mai bine ca cele de anul trecut) si acum sper sa ma bucure cu flori. Am un gard luuuuun din plasa din aceea (de se fac acum gardurile) si inca unul mai mic, pe care-l vad din camera mea. Cum o sa fie sa ma trezesc si sa vad clematite in fata ochilor?
:)

10 comentarii:

  1. Sa se prinda repede si sa faca flori frumoase! Sigur le vei admira din camera ta!
    Am intrat pe Google si am vazut fiecare "model" in parte. Sunt foarte frumoase! Si daca spui ca le-ai luat la un pret bun, atunci e perfect.
    Imi doresc si eu din cea mov (Ville de Lyon) si din cea alba (Miss Bateman). Am deja un loc potrivit pentru ele. Am inteles ca le place cu baza la umbra si florile la soare.

    RăspundețiȘtergere
  2. In Lidl au si sunt 20 lei bucata (dupa mine e un pret bun. Pana anul trecut luam din "magazinele de profil", dar majoritatea le-am luat cam tot cu banii astia, dar la reducere. Anul trecut insa nu le-au redus deloc. Erau vai mama lor, amarate, dar cu niste preturi...).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A... scuze, am vrut sa spun, dar am uitat: da, le place mult soarele, dar radacina sa fie umbrita. Eu am pus anul trecut la baza lor craite, coltunasi... Si odata prinse nu mai ai treaba cu ele. Nu stiu daca am zis aici, dar una care "disparuse" definitiv in toamna (ajutata un pic si de Rocky) sambata am vazut ca au dat lastari din pamant. Si tare m-am bucurat. Asta stiam: daca radacina e buna... poti sa o tai, si ea tot da.

      Ștergere
  3. Multumesc pentru informatii. Stiu de la Dani de pe blog din postarile ei despre clematite. Am un loc in curte, unde intr-un colt este umbra tot timpul, si vreau s-o urc spre terasa de la etaj, pe balustrada. Acolo, e soare toata ziua.
    Multumesc frumos si pentru pont. Voi incerca la un Lidl mai aproape de mine. Eu stau in Colentina si nu am niciunul in apropiere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ai sti cat ma abtin sa nu dau o fuga pana la Lidl :))
    Ce mi-ai facut tu mie... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dac-ai stii ca eu am lasat totul si am fugit...
      Si acum negociez cu copilul sa ma imprumute cu niste bani sa sa imi mai iau vreo doua... :)

      Ștergere
  5. Cat de bine inteleg treaba asta cu ultimii bani dati pe "buruieni" cum le zice dragul meu sot :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    Pai nu trebuie sa semanam, daca tot ne-am adunat?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. frumos site si documentat. spor in continuare. pentru putin ajutor aici aveti rezolvari http://www.gradinabakker.ro/

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc frumos, sunteti amabil :)
    Site-ul il stiu, si-l vizitez destul de des :)

    RăspundețiȘtergere